12th croatian blues challenge 2020

Počele su prijave za 12th Croatian Blues Challenge koje će se održati u Hard placeu

Počele su prijave za dvanaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika – Croatian Blues Challenge. Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg Challengea u zagrebačkom klubu Hard Place, odlučeno je da će se i ovogodišnje natjecanje održati na istom mjestu. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije: Solo / duo (petak, 30. listopad 2020.) i Band kategorija (subota, 31. listopad 2020.). Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju – 37th International Blues Challengeu, koji će se održati od 19. do 23. siječnja 2021. godine u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 12th European Blues Challengeu, koji će se održati 2023. godine.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je pet naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci i Bluesy Threesome) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Prijave za 12th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje, 25. listopada 2020. godine u ponoć., a izvođači se prijavljuju na internetskoj stranici hrvatskebluessnage.hr/prijavnica-za-challenge-129.

O Udruzi Hrvatske blues snage

Udruga Hrvatske blues snage promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 500 koncerata, 11 Zagreb International Blues Festivala, 11 Croatian Blues Challengea, objavila petnaestak kompilacijskih albuma, 12 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te u Berlin, Toulouse, Rigu, Bruxelles, Torritu, Horsens i Hell… na European Blues Challenge. Također, na International Blues Challengeu u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače – Keeping the Blues Alive!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -