ministranti rijeka I 2022.

Ministranti, riječki rock bend, dvojbu o stvarnoj snazi današnjeg čovjeka promišlja u pjesmi “Minuta”

Riječki bend Ministranti dvojbu o stvarnoj snazi ili čistom samozavaravanju današnjeg čovjeka promišlja u svojoj novoj pjesmi “Minuta”. Tko su ljudi koji misle da mogu mijenjati svijet i koliko im je vremena potrebno? Imaju li neki veliki plan? Jesu li zaista spremni i dovoljno jaki? Ili samo tako o sebi vole misliti zaštićeni zidovima vlastitih sobica, skriveni iza tipkovnica? Sve to objašnjava “Minuta”.


Glazbu za pjesmu potpisuje Vedran Vučković – Vule, a tekst Dražen Baljak. Spot za pjesmu, iza kojeg stoji Dinko Čvorić – Doringo uz idejnu asistenciju Roka Baljka, obiluje apokaliptičnim motivima i vizualnim elementima omota nadolazećeg albuma MInistranata. U spotu se po prvi puta pojavljuje i bend i to kroz dijelove nadolazećeg live koncerta iz glazbenog video serijala Izvanredne Sjednice.

Kakav je ovo bend i tko je tu normalan? I što je s rockom?

Kada su se u špici lockdowna i sveopće društvene i medijske histerije zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock glazbu, nisu se obazirali na učestala pitanja prijatelja Dobro, jeste li vi normalni?. Predvođeni su Draženom Baljkom – gitarom Leta 3, a u bendu su još Robert Šuša za mikrofonom, Voljen Korić na bubnjevima i Vedran Vučković na bas gitari.

Samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavljaju služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od dva metra. Iza sebe imaju rock anti-himnu Rock je mrtav. Više o ovom žestokom riječkom rock bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Ministranti – Minuta

Tagged