saša jakelić - all my life | 2024.

Saša Jakelić, skladatelj, kantautor i tenor, objavio je singl “All my life”

Daroviti skladatelj, kantautor i tenor Saša Jakelić objavio je novi singl “All my life”, kojim se obilježava početak uspješne suradnje s diskografskom kućom Croatia Records. Također, ona je svojevrsni uvod u obilježavanje 30 godina Sašinog umjetničkog stvaralaštva. A pjesma “All my life” je suvremena ljubavna balada s vintage prizvukom koja daje notu nostalgije i evocira na neka ne baš tako zaboravljena umjetnička vremena.

“Ova i još puno ovakvih pisama jednostavno su zrile u meni još od mojih muzičkih početaka i odlučija san ih podilit sa publikon… Taj stil me prati i danas jer su moji solistički koncerti oduvijek sastavljeni i od evergreena pop i rock and roll glazbe iz sredine 20 stoljeća. Nadan se da će publika pripoznat taj timbar i u ovoj pismi koja je jedan neočekivani, ali iskreni iskorak u nešto šta je muzički dil mog bića od ditinjstva”, rekao je Saša.

Glazbu i tekst za pjesmu All my life potpisuje Saša Jakelić. On je ujedno i autor aranžmana uz Roka Čekalovića koji je napravio mix i mastering. Prateće vokale otpjevala je Jana Valdevit iz ženske pin-up grupe Gelato Sisters, dok je violine odsvirala Antoinette Besak Gojak, članica orkestra HNK-a u Splitu. Autor videospota je Sašin stalni suradnik Max Hozić, dok je majstor rasvjete i fotografije je Goran Katić. A glumica u spotu je Warisa Lie.

Saša se u svojih 30 godina karijere profilirao kao izvrstan tenor

No, Saša Jakelić se za to vrijeme bavio pop, opernom i klapskom glazbom. Također, nagrađivan je na mnogim festivalima zabavne glazbe. A izdvojit ćemo nagrade sa Zagrebačkog festivala, Melodija hrvatskog juga u Opuzenu i Melodija hrvatskog Jadrana. Također, u svojoj bogatoj karijeri ostvario je vokalne suradnje s brojnim izvođačima hrvatske zabavne i pop glazbe, poput Meri Cetinić i Ane Opačak.

“Već dugo surađujem sa Sašom, kako koncertno pjevački, tako i putem spotova redateljski. Ova pjesma mi se odmah svidjela, ima mi taj svjetski retro štih i ulazi u uho jednostavno i ugodno. Također, zelio sam nešto drugačiji videospot. S obzirom na emotivnu glazbu i tekst koji govori o tome da će on biti tu, brinuti se za nju cijelog života, želio sam to simbolizirati na način da sam bacio projekciju Saše na golo žensko tijelo. Žensko tijelo kao platno po kojem se narator razlijeva kao štit, kao topli prekrivač. U isto vrijeme spot je pun crvene boje i crvenih elemenata koji simboliziraju strast i ljubav. Mislim da smo na kraju dobili jedan lijepi i kompletni uradak. I to uradak koji Saša bez srama može pustiti bilo gdje u svijetu”, dodao je Max Hozić, redatelj spota.

VIDEO: Saša Jakelić – All my life

Tagged