kreativna hrvatska 2023 | la pepita by petra pavlic horvat

Kreativna Hrvatska 2023 – projekt koji podržava kreativce koji stvaraju svoje proizvode objavjuje da je njegov deveti krug u tijeku!

Izlog “Puls hobby & art storea” koji se nalazi u trgovačkom centru King Cross u Jankomiru i ovog je puta obogaćen predivnim radovima izlagača koji sudjeluju u projektu “Kreativna Hrvatska”. A riječ je o projektu koji već više od godinu dana donosi rukotvorcima priliku za promociju u izlozima jedne od vodećih “hobby & art” trgovina u Hrvatskoj.


Trenutno je u tijeku deveti krug njegovog provođenja, a idejna začetnica je Natalija Borčić. Ona je ovaj projekt osmislila kao podršku kreativcima koji svakodnevno stvaraju proizvode i bore se za svoje “mjesto pod suncem”. Cilj projekta je promocija kreativaca iz cijele Hrvatske. I to prvenstveno onih koji nemaju svoje izložbeno-prodajne prostore, a imaju svoje obrte, tvrtke ili registrirane radinosti. I tako im omogućiti da se predstave široj javnosti i opstanu unatoč konkurenciji crnog tržišta.

Natalija Borčić, inače vlasnica Puls hobby & art storea, koja uz pomoć svojih djelatnica među brojnim prijavljenima bira one koji će sudjelovati, kaže kako se zainteresirani prijavljuju putem njezine Facebook stranice. Oni koji će biti izabrani će izlagati svoje kreacije tijekom dva mjeseca. Dodamo da novi krug prijava traje do nedjelje, 3. rujna 2023. godine. A dok ne dođu novi izabranici, u izlogu Puls hobby&art storea možete vidjeti i kupiti radove koje su izradile Andrea Božić (Le sis’ creations), Ivana Vidović Anzulović (Lu.moon.crafts), Natali Kovačić (Make a Wish by Natali) i Petra Pavlic Horvat (La Pepita by Petra Pavlic Horvat).

Kreativna Hrvatska donosi rukotvorcima promociju u izlozima trgovina “Puls hobby&art store”

S obzirom na to da su dosadašnji izlagači zahvaljujući sudjelovanju u ovom projektu primijetili znatno veću posjećenost svojih društvenih mreža, već se peti put biraju i izlagači za virtualno predstavljanje. A oni su Biserka Lilić (B Creative Art), Liljana Bregović Resek (Miss cravatta), Mirjana Hodalj (Lumira) i Željka Lukanec (Poklon dobra ideja).

Projekt Kreativna Hrvatska provodi se već više od godinu dana. A od kada je pokrenut, do sada je predstavljeno ukupno 50 rukotvoraca. Točnije, kreativnih i vrijednih ljudi koji svakodnevno traže svoje mjesto na tržištu. A svi redom ističu kako im je projekt donio veću vidljivost na društvenim mrežama i veći broj narudžbi.

“Mnoge od sudionica projekta rade tradicijske stvari i koriste ekološki prihvatljive materijale. Tako sudjelujemo i u očuvanju tradicije i ekologije”, rekla je Natalija Borčić. Ona dodaje i da su dosadašnji sudionici, no mahom su to sudionice, postale dio jedne male kreativne zajednice. U njoj vrlo često zajednički rješavaju razna pitanja i izazove te dijele informacije o sajmovima i novitetima. Ali se i međusobno potiču kupujući jedni od drugih.

Tagged