je veux - i glow - željka veverec - 2020.

Je Veux objavila album “I Glow” – predstavlja ga singlom i spotom “Lovable”

Je Veux, solo projekt iza kojeg stoji Željka Veverec, objavila je album prvijenac “I Glow” kojeg predstavlja novim singlom i spotom “Lovable”. Dugoočekivani debitantski album skup je glazbenog odrastanja i prikupljanja iskustva, a nastajao je od 2017. godine naovamo.

Album “I Glow” zatvara krug cijele godine u kojem je Je Veux, uz najnoviji, objavila i tri odlično prihvaćena singla koji su našli svoje mjesto u radijskom eteru i pozicionirala ju kao jednu od najzanimljivijih autorica na ovim područjima.


“Album I Glow dnevnik je svega onoga o čemu sam razmišljala, što sam željela, živjela, sanjala i s čime sam se borila. Album ima devet pjesama, a to je broj koji prati moj životni put i uvijek se provlači kroz sve što živim i radim. Tesla je smatrao da je broj devet ključ svemira, pa možda i ovih devet pjesama otključa neka vrata iza kojih se kriju novi svjetovi, ljudi, osjećaji baš onako kako to glazba i radi”, poručuje Je Veux.

The First Song (1998.) koja otvara album prva je pjesma koju je Željka Veverec napisala na gitari 1998. godine. Sada je dobila potpuni aranžman uz klavir i elektroniku koju potpisuje Toni Starešinić, što, kako kaže Je Veux, opisuje put i susret s čovjekom koji će utjecati na njeno glazbeno stvaralaštvo.

Najavni singl albuma “Girlfriend” govori o prijateljskim odnosima, dok je “Dance to forget” posveta glazbenim idolima, glazbi i ljubavi prema plesu

Pjesma Beautiful govori o tome što znači biti živ, dok Enough progovara o odnosu dvoje ljubavnika koji iscrpljuje. Pjesma I Glow ironična je hip-hop stvar o svima nama koji se ogoljavamo pred drugima, ali često sumnjamo koliko smo dobri i kako se nositi s pritiskom. Pjesma Strange Love Affair govori o neobičnoj vezi sa strahom, dok posljednju pjesma na albumu Song To My Wounded Self je ” napisala samoj sebi koja je ranjena.

S upravo objavljenog albuma kao novi singl izdvojena je Lovable koju pratiu video spot. Nastala u maniri plesnih elektro soul ritmova, naoko neopterećujuća, plesna stvar ponavlja ustaljene obrasce svijeta u kojem netko drugi čini nas onime što jesmo.

“Drago mi je da sam na album uspjela staviti dosta plesnih stvari pa tako i Lovable na koju sama rado plešem. Dok sam ju pisala zamišljala sam jednu od onih umjetnih inteligencija lutka – robota koje stoje u kutu sobe daleke 2520. godine i odjednom se diže i krene pjevati paradoksalno ponavljajući Make me lovable, lovabale…. Kao što to često činimo i sami zaboravljajući da nas nitko ne može učiniti takvima jer ljubav se obično rodi usprkos svim onim nesavršenostima u nama ili baš zbog njih. Teško je reći jer je još uvijek najveći misterij”, rekla je povodom premijere spota Je Veux.

I ovoga puta spot je radio Dalibor Barić s kojim Je Veux surađuje od samog početka

Zadužen je za režiju, modeliranje i animaciju dok izradu likova i dodatno modeliranje potpisuje Kristina Mijić. Ovoga puta sve je napravljeno 3D animacijom, a kako kaže Barić, vizuali spota prate pjesmu u cyberpunk stilu putovanjem virtualnim svjetovima i zamišljenim identitetima gdje stvarnost nestaje pred osobnim unutarnjim.

Uz Željku Veverec, kao autoricu i pjevačicu, koja se prihvatila i gitare, na albumu je i njezina iskušana ekipa – Toni Starešinić na klavijaturama (s kojim čini bend ManGroove), Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. Od glazbenih gostiju pridužili su joj se Matej Milošev na violončelu, Dean Melki na violini, Hrvoje Nikšić koji potpisuje efekte dok je za dodatnu elektroniku i efekte zaslužan Janko Novoselić.

Album je sniman u Monitor studiju Allana Schmitbauera, Kramasonik studiju Hrvoja Nikšića i Lemon studiu Srđana Sekulovića Skansija. Master albuma je napravio Petar Dundov, za mix je zaslužan Janko Novoselić, koji zajedno s Tonijem Starešinićem potpisuje produkciju albuma.

Više o Željki Veverec doznajte na Facebook stranici.

Video spot: Je Veux – Lovable

Tagged