urban i četiri - pseća oluja - vizual 2020

Damir Urban i njegov bend pozivaju na kreativnost kroz koju šalju poruku ljubavi i zajedništva

Damir Urban, jedan od najpoznatijih regionalnih glazbenika, iznova podsjeća koliko je bitno da svi poštujemo pravila (samo)izolacije i ostanemo doma, no uz to je odlučio publici dati mogućnost da – dok su doma i možda im fali ideje u što uložiti slobodno vrijeme – skupa s njim stvore nešto novo.

Urban i njegova Četvorka su putem svojih društvenih mreža odlučili pronaći i ponuditi novi način za stvaranje, kako da ostanemo sami, ali ipak svi zajedno, i da u tom zajedništvu stvorimo nešto potpuno drugačije, a njihovu ideju i upute prenosimo u cijelosti.

Dragi prijatelji, kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme Pseća oluja. Naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati, zbog novonastale situacije s korona virusom, shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno.

I odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama glazbenicima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. Svi smo više manje u istoj situaciji pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi amateri, jer nitko od nas i ne zna kako funkcionirati sada.

Pseća oluja je nastala u našim domovima, za njezinu se demo verziju Urban & 4 nisu sastali, svatko od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo spojili. našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj Tomislav Torjanac koji je napravio vizual Pseće oluje.

Ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. Pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na mail adresu pseca.oluja@gmail.com.

Vaše snimke ćemo prikupljati naredna dva tjedna i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači Pseće oluje.

Također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama sa tagom #psecaoluja da se lakše pratimo!

Mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da po prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. Nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača.

Ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -

2 thoughts on “Damir Urban i njegov bend pozivaju na kreativnost kroz koju šalju poruku ljubavi i zajedništva

Comments are closed.