buč kesidi - zagreb - rujan 2021. - vedran metelko - ravno do dna

Buč Kesidi odsvirao prva tri od pet planiranih koncerata u Dvorištu ALU

Grupa Buč Kesidi protekli je vikend odsvirala prva tri od pet planiranih koncerata u Zagrebu, okupivši ukupno više od 1500 fanova! Ogroman hype koji bend prati već duže vrijeme u potpunosti je opravdan u tri sjajne večeri. Publika je bila razdragana i oduševljena svaku večer, a to dobro raspoloženje stvoreno je i inspirirano odličnim svirkama benda.

Nakon današnje pauze grupa će u utorak i srijedu, 28. i 29. rujna 2021. godine završiti rekordan niz zagrebačkih nastupa. A sve zainteresirane podsjećamo da je za njih preostalo još po manje od 50 posljednjih ulaznica. Dodajmo da će u utorak prije benda Buč Kesidi nastupiti Luka Rajić, dok će se podrška za srijedu objaviti naknadno. Obje večeri vrata će se otvoriti u 19:30 sati. Predgrupe će počinjati u 20:30, a dok glavna zvijezda večeri – Buč Kesidi – nastupa u 21:30 sat.


Buč Kesidi bi vjerojatno uspjeli i bez ovog turbulentnog perioda koji posebno u psihičkom smislu pogađa sve. No, ova pandemija koronavirusa čini se da je odigrala ulogu akceleratora kod mladih ljudi. Buč Kesidi su u ovom trenutku najbrži izlazak iz distopijskog okruženja za mladu generaciju kojoj je oduzeto ono što je imala generacija prije nje”, napisao je Zoran Stajčić za portal Ravno do dna. I vjerojatno najbolje opisuje i sumira poziciju koju je bend uhvatio još krajem 2019. i uspio zadržati do danas.

Publika je oduševljeno pjevala sve pjesme koje je Buč odsvirao

Zagrebački koncerti u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Ilici otkrili su i da ovdašnju publiku ne pokreće samo Euforija. Njezini hitovi Đuskanje ne pomaže, Subota, Nema ljubavi u klubu i Tiho su, razumljivo, izazvali najviše oduševljenja. No, zagrepčani dobro poznaju i prvijenac Posesivno – ospulsivni hospul.

Širinu je bend pokazao i u odabiru predgrupa i gosta. Koncerte su otvarali Pocket Palma, Fantom i BluVinil, a kao gost se dvije večeri, u petak i u nedjelju, pojavio Z++. S njim je Buč izveo njegov singl Ljeto već je gotovo. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Buč Kesidi – Kafe aparat

Tagged