arijana podgajski - klaudija krezić - veronika đerek - antonela zvonković I miss universe hrvatske 2022

Arijana Podgajski je Miss Universe Hrvatske za 2022. godinu!

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj – Miss Universe Hrvatske 2022 – održan je u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a za titulu najljepše borilo se 13 djevojaka iz cijele Hrvatske. A krunu Zlatarne Dodić i titulu hrvatske predstavnice na izboru za Miss Universe ponijela je devetnaestogodišnja Arijana Podgajski, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu!


Arijana govori engleski jezik, voli trenirati kod kuće, vježbati jogu, šetati prirodom, čitati dobru knjigu… Ponosna je na sebe što u svim lošim situacijama uvijek pokušava pronaći nešto dobro i poučno. A s majkom je posjećivala sklonište za napuštene životinje te ih izvodila u šetnju.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagat će se za mentalno zdravlje, prava žena i napuštene životinje

Trinaest djevojaka dan prije finalne večeri odradilo je preliminarno natjecanje. Ono je uključivalo bodovanje u kupaćim kostimima i samostalni desetominutni intervju pred članovima žirija. Na temelju bodova sa tog natjecanja te ukupnih bodovanja u finalu najuspješnijom i najkompletnijom djevojkom proglašena je upravo Arijana Podgajski iz Krapine. Njezine pratilje su kao prva Klaudija Krezić iz Sesveta te druga Veronika Đerek iz Ivanić Grada. Za Miss simpatičnosti proglasena Antonela Zvonković.

Put do titule Miss Universe nije bio nimalo lak. Djevojke su odgovarale i na brojne teme, poput prava na izbor, mentalnog zdravlja, slobode govora i prava na prosvjede, promjene standarda ljepote i globalnog siromaštva.

U atraktivnom programu nastupili su i Filip Rudan i Jacques Houdek, a cijeli izbor vodio je Davor Garić. Dodajmo da su u publici sjedile bivše Miss Universe Hrvatske Ivana Mišura, Mia Pojatina, Ivana Delač, Mia Rkman, Sarah Ćosić, Lana Obad, Barbara Filipović, Shanaelle Petty te prošlogodišnja pobjednica Ora Antonia Ivanišević. Više o ovom natjecanju ljepote doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged