elfs x opera selecta trogir 2023

ELFS održao modnu reviju u sklopu trogirskog festivala Opera Selecta 2023

Najljepšem trogirskom trgu, tik do katedrale svetog Lovre, razdraganoj publici se u petak, 28. srpnja 2023. godine, predstavio najpoznatiji hrvatski modni brend ELFS, dizajnera Ivana Tandarića i Aleksandra Šekuljice. Spektakularna modna revija održana je u sklopu festivala klasične glazbe Opera Selecta, koji, dodajmo, ove, 2023. godine, slavi veliku 15. obljetnicu održavanja. Naime, članovi udruge Opera Selecta svih ovih godina u Lijepu našu i Grad majstora dovode najzvučnija imena opernog pjevanja i instrumentalne klasične glazbe. I time oduševljavaju koncertima u jedinstvenoj kuli Kamerlengo…


No posljednje tri godine, uz neponovljive koncerte, trogirski entuzijasti uz zvuke klasike organiziraju i modne revije otvorene svim Trogiranima i njihovim gostima. Na taj način, dovodeći klasičnu glazbu i modu na trgove i druga javna mjesta, približavaju i klasiku i domaći dizajn široj publici, posebno mladima koji se na ovaj način možda prvi put upoznaju s taktovima nekih od nezaboravnih klasičnih djela ili uspješnica crossovera.

“Sretni smo što smo i ove godine uspjeli spojiti klasičnu glazbu i modu. Počeli smo 2021. godine s obljetničkom revijom Matije Vuice koja je baš u Trogiru proslavila 40. godišnjicu rada. Lani smo uživali u kreacijama Kristine Burje i njezinog Krie dizajna, a sada je ELFS oduševio sve prisutne. Također, ovom revijom pokazali su da njihov dizajn odlično ide sa svim tipovima glazbe. Ali da posebno ide s klasikom”, rekao je Vinko Buble, organizator festivala Opera Selecta.

ELFS je u Trogiru predstavio bezvremensku kolekciju

Zna se da je u modi najbolje kada odjevni predmeti nadžive trenutak. Točnije, kada oni nisu tek trendovski komadi, već svevremenske vrijednosti koje je uvijek dobro imati pri ruci. Stoga, baš je takvu kolekciju u Trogiru predstavio modni dvojac ELFS. A “točku na i” ovom su modnom događaju dale bivše missice i manekenke, a danas uspješne i ostvarene žene. One su Šibenčanka Nina Gudeljević, nekada Slamić, koja je titulu Miss Hrvatske ponijela 2002. godine te poznate Splićanke, akademska glumica Ana Gruica Uglešić te televizijska urednica i doktorica politologije Lana Pavić.

“Naravno da mi je bila čast biti dio ovako lijepe modne priče koja kazuje veću priču od same mode kao takve. Ništa ne može biti ljepše od spoja arhitekture staroga Trogira kao kulise, klasične glazbe i visoke mode. Pravi su gušti ovakve dalmatinske večeri, kako za domaći svit, tako i za naše goste”, rekla je Ana Gruica Uglešić.

“Vratiti se na pistu nakon 15 godina bio je zaista poseban osjećaj. Manekenstvo je obilježilo moje rane dvadesete. Bio je to posao koji sam obožavala i u kojem sam bila vrlo uspješna, ali nakon rođenja prve kćeri Lare Borne odlučila sam krenuti drugim vodama. Pa ipak, ovakvom pozivu nisam mogla odoljeti. A posebno me oduševio povratak na pistu i dragih kolegica i prijateljica. Presretna sam da sam se odazvala Operi Selecti i ELFSIMA, jer ovakvi su događaji uistinu nezaboravni”, rekla je Lana Pavić.

Nakon modne revije održao se i nezaboravni party

“Pratim kreacije dvojca ELFS od samih početaka i ponosna sam na sve njihove uspjehe. Kada sam 2002. godine ponijela titulu Miss Hrvatske i kretala u svijet modelinga koji sam ubrzo zamijenila majčinstvom, niti ja niti ELFS-i nismo sanjali da će me upravo oni vratiti na modnu pistu nakon više od 20 godina”, rekla je Nina Slamić Gudeljević.

“Ta divna trogirska noć je sve očarala uz predivan spoj glazbe i mode. Ponosni smo da i nakon skoro 20 godina s jednakim uzbuđenjem pratimo svaku našu kolekciju i reviju. Uskoro nas očekuje naš veliki jubilej, a ovo je bila divna uvertira u ovaj, za nas, slavljenički period. Moramo priznati da su prve čestitke već počele stizati na ovoj reviji”, rekao je Aleksandar Šekuljica, polovica modnog dvojca ELFS.

ELFS-ovom slavljenju ljepote svih razdoblja ženina života doprinijele su posebno osmišljene frizure za koje su bili zaslužni frizeri Mia Višić i Frane Bakica, kao i za izlazak na pistu Splićanke Paule Buljan u visokoj trudnoći. Poznatim manekenkama pridružile su se i mlađe kolegice iz modne agencije Talia Model, a sve njih s oduševljenjem su iz prvog reda pratile operna diva Terezija Kusanović, pjevačica Žanamari Perčić, poduzetnica Anita Dujić, trogirski dogradonačelnik Viktor Novak te Borna Kotromanić… Više o modi koju kreira ELFS doznajte na mrežnim stranicama na adresi elfs.hr.

FOTOGALERIJA: ELFS x Opera Selecta Trogir 2023

Tagged