aleyna tilki - retrograde - 2021.

Aleyna Tilki, turska pop senzacija, predstavlja novu pjesmu “Retrograde”

Aleyna Tilki, velika nada svjetske pop scene, izbacila je svoj debitantski internacionalni singl “Retrograde”. Ovim singlom dvadesetogodišnja turska zvijezda želi se predstaviti svijetu i dodatno razviti svoju glazbenu karijeru koju je započela s 14 godina. Svojim unikatnim stilom uspjela je osvojiti Tursku, a novim će senzualnim pop singlom o prekidu pokazati da može osvojiti i svijet.

Iza pjesme “Retrograde” stoji postava koja itekako zna izvesti pravu formulu za pjesmu koja može zavesti slušatelje diljem svijeta. Pjesmu su napisali Dua Lipa, Sarah Hudson i Coffee, uskladili Diplo, King Henry i Jr. Blendr, producirao je King Henry, a miksao i masterirao Luca Pretolesi. Osim što iza pjesme stoji moćna ekipa, veličinu Aleyne potvrđuje činjenica da je ona prva glazbenica u svojoj državi koja je potpisala ugovor s Warner Music Groupom.

Singl dolazi u pratnji video spota, u kojem Aleyna bježi od toksične ljubavne veze u svemirskom brodu. Inače, video je već prikupio preko 6 milijuna pregleda, a režirala ga je sama pjevačica.

Iako još nije svjetski poznata, Aleyna Tilki se već sada može pohvaliti s impresivnim brojkama na društvenim mrežama. Ima čak 2,7 milijuna Instagram followera, 1,5 milijardi YouTube pregleda i 626.137 pratitelja, milijun mjesečnih slušatelja na Spotifyju i više od 130 milijuna Spotify streamova sa samo šest pjesama.

Video: Aleyna Tilki – Retrograde

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -