black gold night run - cestovna noćna utrka | advent u ivaniću 2022

Advent u Ivaniću 2022 organizirao jedinstvenu noćnu trkaču atrakciju – održala se utrka Black Gold Night Run

U sklopu božićno-zimskog programa “Advent u Ivaniću” u subotu, 3. prosinca 2022. godine održana je jedinstvena noćna trkača atrakcija – utrka Black Gold Night Run! To je bila noćna cestovna trkačka utrka dugačka 9 kilometara, a trčala se u samom Ivanić-Gradu. Naime, start i cilj utrke bio je na Trgu Vladimira Nazora. Također, organizatore je pozitivno iznenadio veliki odaziv trkača na prvo izdanje utrke. Natjecalo se njih čak 80, a bilo ih je sa svih strana Lijepe naše. Došli su iz Zagreba, Kutine, Varaždina, Dugog Sela, Samobora, Gline… A pobjedu je u utrci Black Gold Night Run u kategoriji muškaraca odnio Miloš Klindo, dok je u kategoriji žena najbolja bila Ana Hasan. Svi rezultati utrke dostupni su ovdje.

“Ovim projektom želi se senzibilizirati građane o važnosti kretanja i zdravih navika. Naime, redovita fizička aktivnost i zdrav način života važni su za naše zdravlje. Ivanić-Grad je poznat po sportu. Nedavno smo obilježili 100 godina rukometa u gradu, a svake godine ulažemo znatna sredstva u njihov razvoj i rad sportskih udruga. Uvijek ćemo poticati održavanje ovakvih sportskih događanja. Jer osim što nas potiču na aktivan i zdrav način života, potičemo i turizam“, rekao je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

“Danas su naši trkači prolazili pokraj osvijetljenih naftnih njihalica koje su dio gradskog identiteta, industrijskog razvoja i baštine Ivanić-Grada. Upravo je nafta ta koja je oslikala gradske vizure, potakla njegov razvoj i dala mu modernističko obilježje, a naftne njihalice su najupečatljiviji podsjetnik na razvoj industrije. Nekoliko ih se nalazi u samom centru grada pa smo ovoj utrci dali inovativni element koji je stvorio poseban ugođaj. Želja nam je da ova utrka postane tradicija u blagdansko vrijeme, drugačija i jedinstvena”, rekla je Ana Gašparović, direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada. Dodamo da se utrka se simbolično održala i uoči blagdana svete Barbare, zaštitnice rudara, vatrogasaca i dobre smrti, vezanu i uz adventske običaje.

Advent u Ivaniću, ali i sam Ivanić-Grad, ovom utrkom slavi jedno od svoja tri crna zlata – naftu

A ako je nafta jedno od tri crna zlata, što su druga dva? Naravno, to su bučino ulje i naftalan – doista pravi simboli grada Ivanića. Dodajmo da se utrka se održala uz podršku partnera, a to su INA d.d., Grada Ivanić-Grada, Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad te partnerima koji su organizirali Tour de MarčaIvicom Kostelićem, Edijem Dadićem i Zoranom Jelakovićem (Crofull Adventure).

Advent u Ivaniću održat će se tijekom prosinca 2022. godine u Ivanić-Gradu. Tijekom 12. mjeseca održavaju se brojni kulturno zabavni sadržaji za sve generacije. Tako će biti organizirano zajedničko kićenje bora djece i vatrogasaca, paljenje adventskih svijeća ispred crkve Sv. Petra, Božićni sajam uz tržnicu Maznica, kućica Bake i Djeda Mraza, koncerti, nastupi KUD-ova, udruga i društava, škola i vrtića. A bit će i organiziran doček Nove godine za djecu u podne i za odrasle u ponoć na malom trgu! Više o ovoj blagdanskoj manifestaciji doznajte na mrežnim stranicama TZ Ivanić-Grad.

VIDEO: Istražite Ivanić-Grad!

Tagged