caritas zagrebačke nadbiskupije - priprema paketa pomoći - 2020

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira dostavu paketa pomoći starijima

U skladu s poslanjem Caritasa te poštujući smjernice nadležnih institucija Republike Hrvatske u cilju zaštite korisnika, volontera i zaposlenika od zaraze korona virusom, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s volonterima župnih caritasa i dobrovoljcima civilne zaštite grada Zagreba posljednjih dana organizira dostavu paketa pomoći na kućne adrese starijih i nemoćnih korisnika projekta Socijalna košarica te obiteljima stradalim u nedjeljnom potresu.

“Iz kartoteke korisnika projekta Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi izdvojili smo korisnike kojima je potrebno izvršiti dostavu hrane na njihovu kućnu adresu. Telefonski smo ih obavijestili da ćemo im dostaviti potrebnu pomoć te ih zamolili da ne izlaze iz svojih kuća, odnosno stanova, poštujući mjere osobne zaštite”, rekla je Elza Parlov, voditeljica Sektora karitativnog rada zagrebačkog Caritasa.

Paketi pomoći sastoje se od osnovnih živežnih namirnica kao što su brašno, ulje, mlijeko, tjestenina, riža, šećer, različite konzerve, juhe u vrećici i slično.

“Zaposlenici i volonteri nadbiskupijskog Caritasa kontaktiraju korisnike i pripremaju pakete, a volonteri župnih caritasa preuzimaju pakete te ih dostavljaju korisnicima na području svojih župa. Tako je proteklih dana podijeljeno 250 paketa”, dodaje Elza Parlov.

Zahvaljujemo svima koji su se svojim donacijama uključili u pripremu paketa za naše starije sugrađane kao i za novčane donacije uplaćene na račun Caritasa. Svi koji se darovima žele uključiti u pomoć potrebnima, mogu se javiti na broj mobitela 098 386 285.

Caritas poziva zaposlenike, volontere, korisnike i donatore da redovito prate preporuke i mjere koje izdaju nadležne institucije te da u skladu s istima organiziraju rad i život.

Svi koji se volontiranjem žele uključiti u pomoć pri dostavi namirnica starijim i nemoćnim osobama, mogu se javiti Caritasovoj službi za volontere (mob. 099 2620 470, e-mail volonteri@czn.hr) ili u svoj župni Caritas.

Neizvjesnost trajanja ove izvanredne situacije uzrokovane korona virusom i potresom u Zagrebu pred Caritas stavlja nove zadatke i izazove, ali je i prilika da se povežemo u dobru i pružanju pomoći potrebnima.

U tijeku je obilazak područja stradalih u potresu kojima se pomoć pruža preko župnih caritasa na njihovom području.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged