zimski nokturno 2022 :: park grič - gornji grad zagreb :: foto: sanjin kaštelan

Zimski nokturno 2022 – zavirite u najromantičniji kutak u gradu u parku Grič

Zavirite u najromantičniji kutak u gradu inspiriran noću i zvijezdama i dođite u Zimski nokturno! Otkrijte najzvjezdaniju zagrebačku adventsku priču u gornjogradskom Parku Grič. Uz sjaj zvjezdanih lampica i zvuk Chopinovih nokturna, park Grič pretvorio se u najromantičniji skriveni kutak u gradu, inspiriran noću i zvijezdama. Ako niste pretjerano raspoloženi za gužvu i ljubitelj ste lijepog i klasike, u Zimskom nokturnu pronaći ćete svoje novo najdraže mjesto ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa.


U ovoj zimskoj romantičnoj priči tako možete prošetati ispod zvijezda, podijeliti klupicu za dvoje ili pak otvoriti fini pjenušac. A taj trenutak za sjećanje imat će pritom i svoj soundtrack – nokturna Frédérica Chopina u izvedbi Jana Lisieckog.

Stoga, nađete li se u parku Grič, ne propustite doživjeti pravu romantiku manifestacije Zimski nokturno. Zagledajte se u posebnu svjetleću šumu i okružite se zvijezdama padalicama koje donose sreću. I na kraju, ne zaboravite proći ispod zvjezdanog svoda i poslušati kako zvuči najljepša zimska noć. 

Uz sve to ne zaboravite podijeliti te posebne trenutke koje će Vam pružiti Zimski nokturno

Zapratite Zimski nokturno na Instagramu i prenesite svoj zvjezdani doživljaj uz tagove #ZimskiNokturno i #AdventZagreb. I dodajmo, u sanjivom ugođaju Zimskog nokturna možete uživati sve do subote, 7. siječnja 2023. godine. Zimski nokturno se pokreće i ostvaruje u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Potpisuje ga udruga Umjetnost za grad i kreativni tim koji čine Ana Mikin i Jelena Malenica. Na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba, ove godine Umjetnost za grad stoji iza uređenja još dvije adventske lokacije – tunela Grič (Polarni san) i parka Bele IV (Mjesečev vrt).

Zimski nokturno dio je programa Adventa Zagreb koji se provodi u organizaciji Grada Zagreba, JU Maksimir i Turističke zajednice grada Zagreba. Više informacija o ovoj zimskoj manifestaciji koja se održava po cijelom Zagrebu dostupno je na mrežnoj stranici na adresi adventzagreb.hr.

AUDIO: Chopin – Nocturne Op 9 No.2

Tagged