zagreb burger festival 2023 | dedin fashirani burger - melkior bašić

Zagreb Burger Festival 2023 vas poziva na dosad neviđeni koncept burgera kojeg predstavlja chef Melkior Bašić

Odbrojava se sitno do omiljenog zagrebačkog gastro zbivanja, a Zagreb Burger Festival 2023 obavještava da na Tuđmanac stiže i poznati chef Melkior Bašić, koji je zajedno sa svojom kulinarskom ekipom “Bite of Fun” osmislio genijalan “comfort food” koji doslovno vraća u djetinjstvo. Ta jela su faširanci, polpete, mesni popečci, kosani odresci… Kako god nazivali ova tradicionalna hrvatska jela, sigurno je da ćete ih moći kušati od 7. do 17. rujna 2023. godine na kućici “Bite of Fun”. A tamo će Melkior sa svojim timom posjetiteljima predstaviti svoju verziju popularnih faširanaca, ali u obliku burgera… Naravno, ovo je samo dio programa, a detaljnije informacije o događanjima na ovom Burgerfestu doznajte ovdje.


Ovaj koncept omiljenog jela iz prošlosti izrađuje se od različitih sastojaka koji podsjećaju na domaću i tradicionalnu kuhinju. A svaki će burger nositi ime po članovima obitelji kako bi dodatno naglasili taj obiteljski pristup hrani i osobni potpis hrvatskog chefa. I dok Bakin Fashirani Burger spaja pureće meso, jaja, krušne mrvice i kečap u pecivu, Tatin Fashirani Burger će imati malo “pomaknutiji” okus. Naime, dodani su mu majoneza, jalapeno papričice, luk i salata.

Dedin Fashirani Burger pravi je okus tradicije. To je burger s faširencem kojem su dodani panceta i kiseli krastavci. A u Mamin Fashirani Burger uz klasično burger pecivo, pureće meso, jaja, krušne mrvice i zelenu salatu dodaje gorgonzolu sir. Sve vas to čeka na Trgu Franje Tuđmana na manifestaciji Zagreb Burger Festival 2023!

Burgerfest Zagreb održava se od 7. do 17. studenog 2023. godine

“Ovakav pristup hrani odražava važnost ponosa na domaću hranu i tradiciju. Kroz svoje burgere, željeli smo podsjetiti posjetitelje na vrijednosti koje su nas oblikovale tijekom djetinjstva. Svaki zalogaj vraća nas u vrijeme kada smo uživali u obiteljskim obrocima i jednostavnim radostima života”, rekao je Melkior Bašić ideju iza ovog neviđenog koncepta koji će zasigurno osvojiti sve posjetitelje za koje je pripremio i show cooking, na samom otvorenju manifestacije.

Svi Bite of Fun burgeri kombiniraju tradicionalne sastojke s modernim pristupom pripremi hrane. A time stvaraju poseban doživljaj za posjetitelje… Ukratko, zanima li vas kako najbolje predstaviti bogatu kulturnu baštinu Hrvatske kroz gastronomiju? Provjerite u 10 dana festivala koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj gurmana, od ove godine i sve veći broj “faširanoljubaca”. Sve dodatne informacije o ovom zagrebačkom Burgerfestu doznajte na mrežnim stranicama na adresi burgerfestival.hr.

VIDEO: Zagreb Burger Festival 2016

Tagged