zagreb burger festival 2023

Zagreb Burger Festival 2023 održava se na Trgu Franje Tuđmana od 7. do 17. rujna 2023. godine – 20 gastro kućica, 5 live koncerata, silent kino…

Na zagrebački Trg dr. Franje Tuđmana će se na deset dana i to od četvrtka, 7. rujna 2023. godine, smjestiti nikad raskošniji Zagreb Burger Festival 2023! Posjetitelje na ovom street food festivalu očekuje čak 20 kućica, pet live koncerata, silent kino, besplatne kulinarske radionice, nastupi DJ-eva i prilike za osvajanje vrijednih nagrada. Ali Zagreb Burger Festival u svom sedmom izdanju 2023 predstavlja i nešto novo – Zagreb Street Art Festival! A na njemu će se prezentirati brojni umjetnici iz cijelog svijeta.


U osam godina Zagreb Burger Festival je postao sinonim za vrhunski street food, top pića i nenadmašnu atmosferu. Rušeći rekorde posjećenosti, on je ujedno i najveći street food festival u regiji. I dodajmo, drugu godinu zaredom gostovao je u Puli i Varaždinu, a ljetos je prvi put oduševio i publiku u Zadru. No, pod Sljemenom je ipak doma i zato se za Zagreb Burger Festival već dobrano i s posebnim žarom pripremaju svi izlagači.

Zagrebačkim burger virtuozima pridružit će se majstori grilla iz Splita, Zadra, Rijeke, Čakovca i Srbije. Nema sumnje – svatko će naći svoje favorite među jedinstvenim i neodoljivim mesnim, plant based i slatkim delicijama provjerenih gastro čarobnjaka. A tko će čarobirati po grill ploči? Oni su 4Burgers, Chefs Burger by Ivan Pažanin, Institut za burgere by Mate Janković, Bistro Funk, Picnic Mingle & Fun, Full Circle by Marko Palfi, Hidden Wine bistro by Deni Srdoč, Burger Jam, Burger Bar, Submarine, Boogie Lab, Beg’s Plant Based Street Food, Mrs. Fogg, Pommes, Le Kolač, Luxury Gelato, Pri suncu, Gingle Bells, Central bar i Rockmark. Nešto posebno priprema i Melkior Bašić, a što to točno priprema, doznajte ovdje.

Uz izvrsnu hranu i piće na Zagreb Burger Festivalu naći ćete i dobru zabavu

Zagreb Burger Festival 2023 vam poručuje da očekujete bogate i odvažne kombinacije poput Smokey Bluberry Jam burgera i comebacka Raclette Signature burgera koji kombinira sočno meso, Raclette sir, pancetu, rikolu, Dijonnaise umak i krušku, a koji donosi Burger Jam. Uz brojne inovacije koje intrigantno najavljuje chef Marko Palfi na Full Circle kućici, bit će tu i provjerenih klasika kao što je dvostruko nagrađivani miljenik publike Blackie burger zadarskih Picnic Mingle & Funa. Sve će ih kreativnošću pratiti legendarni autorski kokteli, savršeno ohlađeno Staropramen pivo i vrhunska vina Šoškić.

Osim moćnog gurmanskog postava, ovogodišnji Zagreb Burger Festival obilovat će i glazbenim poslasticama. Tako da dan otvorenja u četvrtak, 7. rujna, nastupa bend Songkillers. U petak, 8. rujna, drugog dana festivala nastupaju Ivan Dečak i njegova Vatra. U subotu, 9. rujna, stižu Kuzma & Shaka Zulu i donose još malo ljetnog štiha.

U srijedu, 13. rujna, pozornicom će zavladati Bolesna braća, a šećer na kraju Festivala je nastup Ide Prester i Lollobrigide u nedjelju, 17. rujna. Za glazbeni program svakog dana festivala i nastupe vrhunskih DJ-eva pobrinut će se legendarni Ozren Kanceljak. A njemu će se za DJ pultom pridružiti DJ Jazzozo, DJ Luigi, Robert Mareković, DJ Stanko Bondža i DJ Luka Deluxe.

Zagreb Burger Festival 2023 najavljuje obilje zabave i za najmlađe posjetitelje

Oni će se moći razonoditi u Zagi Kids zoni gdje ih očekuju brojne zanimacije. Tu je bungee i obični trampolin te svakodnevne kreativne radionice. Dodajmo da se one održavaju od 17:30 do 19:30 sati tijekom tjedna, a tijekom vikenda od 13 do 15 sati. No, tu je i još jedno veliko iznenađenje koje još “mora ostati tajna”, kako kažu organizatori.

Svi odrasli željni novih kulinarskih vještina moći će se prijaviti i besplatno sudjelovati na kulinarskim radionicama pod vodstvom Centra za kulturu prehrane. Prva je na rasporedu već na dan otvorenja, 7. rujna, od 18 sati pod nazivom Alternativni načini serviranja burgera. Druga radionica na temu Kokteli uz burgere održat će se 12. rujna, također od 18 sati. Broj polaznika je ograničen, a svi zainteresirani se trebaju prijaviti za sudjelovanje. Prijaviti se možete putem mrežne stranice festivala na službenoj Facebook stranici.

Zagreb Street Art Festival 2023

Osim spomenutog, u sklopu ove manifestacije Zagreb Burger Festival 2023 će se prvi put održati i Zagreb Street Art Festival. Dodajmo, on je već probio sva predviđanja po broju prijavljenih umjetnika. Uz izložbu njihovih radova očekuju nas i gostovanja i live oslikavanje panela stranih i domaćih umjetnika. A kreirat će umjetnici poput Mittenimwalda iz Hamburga, Merioone iz Rima, dr. Gregora Bulca iz Ljubljane, Imole iz Budimpešte, Voone i Lutajuće knjige iz Zagreba te Prizme/FCKWRS-a iz Berlina.

“Ukupno se prijavilo preko 165 umjetnika iz 33 zemlje. A od njih izdvajamo umjetnike iz Južne Koreje, Irana, Trinidada i Tobaga te Kolumbije. Posebno nas vesele radovi umjetnika Richarda Williamsa iz Trinidada i Tobaga koji je prošle godine izlagao na najpoznatijoj izložbi suvremene umjetnosti – Documenta 15 u Kasselu. Od domaćih umjetnika tu su radovi Quick16, 2Fasta, ZGerila, Lunara, Ateka/Mr.Paina i ostalih”, rekao je Krešimir Golubić, jedan od organizatora Zagreb Street Art festivala.

Uz ovako bogat program i najkreativnije burger majstore na jednome mjestu, ostaje nam samo strpjeti se do četvrtka, 7. rujna 2023. godine. A potom svaki dan radosno pohoditi Zagreb Burger Festival 2023, otkrivajući pomalo sve čari koje donosi! Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je svaki dan od 12 do 24 sata. I podsjetimo, ovaj će gastro festival trajati od 7. do 17. rujna 2023. godine na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana. Sve informacije o ovom festivalu doznajte na službenoj Facebook ili Instagram stranici.

VIDEO: Kuzma & Shaka Zulu | Vatra | Songkillers

Tagged