večernjakova biciklijada 2024

Večernjakova biciklijada 2024 | 42. po redu biciklijada od Zagreba do Samobora održat će se u subotu, 15. lipnja

Večernjakova biciklijada je popularan biciklistički događaj u organizaciji Večernjeg lista, jednog od vodećih hrvatskih dnevnih listova. Ona se održava svake godine u Zagrebu, a ove se, 2024. godine, održava u subotu, 15. lipnja. Dodajmo da ona okuplja veliki broj sudionika različite dobi i biciklističkih sposobnosti. A ovaj događaj ujedno promovira biciklizam kao zdrav način života i ekološki prihvatljiv način prijevoza. Ako već niste, osigurajte svoj startni broj jer preostalo je još malo vremena! Započnite pripremu za najbolju zabavu na dva kotača! Vidimo se u subotu, 15. lipnja na 42. Večernjakovoj biciklijadi.

Ruta dugačka 21 kilometar vodit će vas zagrebačkim ulicama i prekrasnom prirodom Zagrebačke županije sve do slikovitog Samobora. A točna ruta je: Trg Franje Tuđmana – Reljkovićeva ulica – Ilica – Aleja Bologne – Ulica Velimira Škorpika – Samoborska cesta – Podsusedski most – Ulica Franje Tuđmana – Svetonedeljska ulica – Ulica Ivana Perkovca – Trg Kralja Tomislava – Ulica Ferde Livadića – Starogradska ulica – ŠRC Vugrinščak.

Na navedenoj ruti će promet privremeno biti zatvoren između 10 i 12.30 sati. Također, na trasi kretanja promet će se zatvarati prije nailaska kolone u pratnji policije te će se otvarati kada posljednji biciklisti prođu. A promet se zaustavlja kako bi sudionici Večernjakove biciklijade sigurno stigli do cilja u Samoboru. Vozačima preporučujemo da u vrijeme održavanja biciklijade izbjegavaju odlazak prema navedenim ulicama u gradu Zagrebu i gradu Samoboru te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kolona kretati do Samobora.

Kao i prethodnih godina, Večernjakova biciklijada prolazi istom rutom

Sa starta, tj. zagrebačkog Trga dr. Franje Tuđmana, kreće se u 10 sati. A pedalira se do cilja, točnije, samoborskog Vugrinščaka, gdje je za sve bicikliste pripremljena vrhunska klopa i cuga te zabavni sadržaj za sve uzraste. Također, navijat će se i za naše Vatrene uz Zaprešić Boyse, a grupa Elemental držat će vas na nogama cijelu večer. Podsjetimo, toga dana, tj. u subotu, 14. lipnja 2024. godine, od 18 sati, Hrvatska nogometna reprezentacija igra prvi susret na natjecanju EURO 2024 protiv Španjolske. Više o toj utakmici skupine B koja se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu doznajte ovdje.

Povratak s biciklijade potrebno je organizirati u vlastitom aranžmanu te vas ovim putem pozivamo da se pobrinete za vlastitu sigurnost. A za povratak organizatori predlažu sljedeću rutu: od Vugrinščaka do biciklističke staze koja povezuje Samobor i Svetu Nedelju, zatim do Podsusedskog mosta, nastavak kraj izletišta Suhina te dijelom Greenwaya (zapadni Savski nasip), prelazak Jankomirskog mosta (obavezno južna strana) i vožnja nasipom (istočni Savski nasip) do Jaruna. I podsjetimo još jednom. 42. Večernjakova biciklijada se održava u subotu, 14. lipnja 2024. godine, a prijaviti se još možete ovdje!

VIDEO: Zaprešić Boys – Ludilo | Elemental – Usta na usta

Tagged