boranka - zazelenimo požarišta dalmacije / arena zagreb 2019

Što nacrtaš, to će rasti – izložba radova umjetnika inspiriranih Borankom

U sklopu najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije, kampanje Boranka, održat će se posebna izložba jedinstvenih radova likovnih umjetnika. Tom prigodom volonteri Saveza izviđača Hrvatske podijelit će djeci i mladima besplatno tisuću paketića Boralica – jedinstvenih pastelnih bojica napravljenih od pepela spaljenih borova koje je za kampanju Boranka izradila i donirala tvrtka Karbon.


Ovo događanje, pod nazivom Što nacrtaš, to će rasti održat će se u nedjelju, 3. studenog 2019. godine od 12 do 19 sati u Arena Centru Zagreb (1. kat kod panoramskog lifta).

Izloženi radovi inspirirani su Borankom, a umjetnici su u njihovom stvaranju koristili upravo Boralice.

Organizatori iz Saveza izviđača Hrvatske pozivaju sve zainteresirane da dođu po svoje besplatne primjerke Boralica, njima nacrtaju svoja drvca te ih posade u virtualnu šumu na web stranici boranka.hr.

Za svako tako nacrtano stablo, izviđači i drugi volonteri Boranke na požarištima Dalmacije zasadit će pravu sadnicu. Kako raste virtualna šuma, tako se povećava i broj posađenih stabala u prirodi. Zato je Boranka jedina bojanka koja stvara život iz pepela.

O kampanji Boranka – volonterskoj akciji pošumljavanja požarišta Dalmacije

Kampanja Boranka najveća je volonterska akcija pošumljavanja požarišta Dalmacije. Organizira ju Savez izviđača Hrvatske u suradnji s Hrvatskim šumama i Hrvatskom gorskom službom spašavanja te uz pomoć brojnih drugih partnera i sponzora. Boranka je započela prošle godine kada je 2500 tisuće volontera zasadilo 25000 novih stabala. Ove godine u akcijama pošumljavanja već je sudjelovalo oko 3000 volontera koji su zasadili oko 30000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru. Akcije pošumljavanja nastavljaju se tokom mjeseca studenog.

Kampanja Boranka, koju je za Savez izviđača Hrvatske osmislila agencija Imago Ogilvy, primila je za svoju originalnost, kreativnost i učinkovitost već brojne domaće i svjetske nagrade, a nedavno je u Bruxellesu nagrađena zlatnim Euro Effiem, najprestižnijom europskom nagradom za marketinšku učinkovitost. Ovo je prvi puta u povijesti da je jedna kampanja iz Hrvatske, ali i iz cijele regije, uspjela osvojiti ovu prestižnu nagradu.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged