srđan filip čaldarović 2020

Srđan Filip Čaldarović slavi prvih 25 godina pijanističke karijere u HGZ-u

Kao krunu svog dugogodišnjeg uspješnog djelovanja i proslave 25 godina umjetničke karijere, ugledni zagrebački glazbenik i pijanist Srđan Filip Čaldarović i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, održat će veliki solistički koncert u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Koncert će se održati 19. studenog 2020. godine s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan, a predložene donacije u iznosu od 50 kuna namijenjene su obnovi Hrvatskog glazbenog zavoda nakon potresa.

Laureat cijelog niza respektabilnih priznanja, Srđan Filip Čaldarović, između ostalog i nagrade Milka Trnina za umjetničku djelatnost 2013., glasovir je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavao se na Indiana Universityju School of Music u Bloomingtonu i Trinity Collegeu of Music u Londonu, a magisterij je stekao na renomiranom Universityju of Miami u Floridi.

Od 2019. redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, čest je gost na međunarodnim festivalima Carl Orf u Italiji i Westfalen Classics, redovito održava solo recitale po Sjevernoj Americi, Europi i Jugoistočnoj Aziji, a njegovi svestrani solistički i komorni nastupi potvrđuju opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika.

Za svoj slavljenički koncert izvodit će djela trolista velikih europskih skladatelja klasične glazbe – J. Haydna, F. Schuberta i J. Brahmsa – i zagrebačkoj publici demonstrirati svoje vrhunsko klavirsko umijeće i osebujan umjetnički senzibilitet.

“Bavljenje umjetnošću iziskuje potpunu posvećenost, stalni fokus, kao i nužno odricanje od mnogo toga, što je mnogima neshvatljivo ako nemaju to životno iskustvo. Iznimno sam sretan što imam priliku svirati obljetnički koncert poslije 25 godina, koje su obilježili i usponi i padovi, razni trenuci sreće i razočaranja, ali prije svega intenzivni rad i vježbanje. Repertor koji ću izvoditi na koncertu je uistinu raznolik, i vjerujem da će slušateljima biti vrlo zanimljiv”, rekao je Srđan Filip Čaldarović.

Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Hrvatskog glazbenog zavoda na adresi hgz.hr.

Program koncerta

J. Haydn: Sonata u As duru, Hob. XVI:46
– Allegro moderato
– Adagio
– Presto

F. Schubert: Fantazija u C duru, D 760
– Allegro con fuoco
– Adagio
– Presto
– Allegro

J. Brahms: Sonata u f molu, op. 5
– Allegro maestoso
– Andante. Andante espressivo – andante molto
– Scherzo. Allegro energico
– Intermezzo. Andante molto
– Finale. Allegro moderato ma rubato

Ključne riječi (tagovi): - -