vinolog wine shop zagreb 2020

Vinolog wine shop – domaća i inozemna vina upravo su postala dostupnija

Svi poznavatelji dobrog vina odavno su čuli za Vinolog. Vinolog je više od samo obiteljskog posla, Vinolog je način života koji u obitelji Balog temelje na premisi da dobro vino može i mora biti dostupno svima.

Upravo iz tog razloga, kako bi svoju misiju i viziju da prate vinske trendove i dovode najbolja svjetska i hrvatska imena s vinske scene mogli sprovesti do kraja u djelo, Vinolog dobiva svoj wine shop u zagrebačkoj ulici Božidara Adžije. Novi Vinolog wine shop bit će maloprodajnog karaktera, a u ekskluzivno uređenom interijeru s ograničenim broja mjesta možete očekivati degustacije i prezentacije najnovijih i najzanimljivijih vina s domaće i svjetske scene.

Vinolog wine shop nudi hrvatska vina po načelu omjera cijene i kvalitete, ali i vina vlastite proizvodnje koja su sortirali u dvije različite linije, Lectus – svježa vrhunska vina za svaku prigodu te Eclat – odležanu liniju za najprofinjenija nepca.

Pored domaćih, moći ćete naći i strana vina, među kojima se ističu neka uistinu zvučna imena u vinarskom svijetu, poput onih talijanske obitelji Bocelli, svjetski proslavljenog tenora, vina Walter Skoffa iz Austrije s najboljim Sauvignonima te Charles Collina Champange i Domaine Hamelin s Chablisima iz Francusk. Iz Španjolske dolaze Pariza Gran Reserva, Reserva i Crianza, popularna vinarija Bodegas Arraez s hipsterskim stilom te brojni drugi…

Za sve poznavatelje vrhunskih vina i one koji će to tek postati, Vinolog wine shop je prava adresa

No, priča iza Vinologa traje već deset godina, a u rad vinarije uključena je cijela obitelj, od roditelja koji su zaduženi za brigu o jednom od Vinologovih vinograda u Iloku pa do Jelene Balog kao direktorice i idejne začetnice i njenog brata Franka, vrsnog sommeliera koji će ujedno i voditi wine shop te biti na raspolaganju za stručne savjete pri odabiru vina. Vinarija je mlada, no fokus je na spoju tradicije s modernim pristupom.

“Željeli smo otvoriti mjesto u kojem će se naši gosti prvenstveno osjećati ugodno, gdje će svi posjetitelji imati priliku upoznati se s različitim vinima koja su do sada bila nedostupna u našim krajevima, ali isto tako željeli smo stvoriti hub gdje ćemo mi kao istinski ljubitelji i poznavatelji vina moći educirati ljude ali i učiti od njih, tu prvenstveno mislim na praćenje afiniteta kod vina”, rekla je Jelena Balog iz Vinologa.

franko balog i jelena balog - vinolog wine shop zagreb 2020

Spoj tradicije s modernim pristupom koji njeguju u vinima došao je i do izražaja u interijeru

Za uređenje Vinolog wine shopa angažirali su tim arhitekata i dizajnera zagrebačkog studija za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, a sve pod kreativnim vodstvom Duška Vlaovića.

“Elementima interijera čitavom smo prostoru zadali izrazito ugodnu lounge atmosferu. Tu je ključnu ulogu prije svega odigrala pomno osmišljena rasvjeta stropa i teški dekori zlatno – crvenih nijansi”, rekao je Boran Petljak iz studija Stairwell&Loft.

Više informacija o Vinolog wine shopu doznajte na mrežnim stranicama na adresi vinolog.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -