slavoj žižek - filozofski teatar - hnk zagreb - 2022.

Slavoj Žižek gostuje u Filozofskom teatru HNK-a – razgovor će biti dostupan i putem live streama

Filozofski teatar vraća se na pozornicu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a prvi gost nove sezone filozofska je super zvijezda Slavoj Žižek! Budući da je u samo tjedan dana rasprodao cijelo gledalište, prijenos razgovora bit će dostupno u online.

HNK Zagreb je to omogućio kako bi “izašli u susret publici koja nije imala priliku doći do ulaznice”. Također, mislili se i na gledatelje koji ne žive u Zagrebu, a željeli bi poslušati misli ovog velikog slovenskog filozofa. Filozofski teatar uređuje i vodi Srećko Horvat, a tema razgovora je Poslije kapitalizma: feudalizam ili komunizam? Razgovor će se održati u ponedjeljak, 17. siječnja 2022. godine, a dodajmo, svaki susret sa Slavojem Žižekom je uvijek aktualan i intrigantan. Cijena live streama je 40 kuna, a više informacija doznajte na mrežnim stranicama HNK-a Zagreb.

Slavoj Žižek već je nekoliko puta gostovao u zagrebačkome HNK-u. A zahvaljujući Filozofskom teatru uprizorena je i predstava Antigona po njegovu dramskom tekstu u režiji Angele Richter. Za nastupe toga svjetski poznatog filozofa uobičajeno je da se vrlo brzo razgrabe ulaznice, a tako je bilo i ovog puta. Slavoj Žižek je nazivan Elvisom filozofije i najopasnijim filozofom Zapada. Objavio je više od 30 knjiga iz područja filozofije i teorije psihoanalize, među kojima su mnoge prevedene i na hrvatski jezik. Više o ovom velikom filozofu doznajte na stranicama Wikipedije.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -