slatki zrinjevac | advent u zagrebu 2023

Slatki Zrinjevac 2023 | Najljepši zagrebački park će tijekom prosinca odjenuti sjajnu blagdansku odoru

Glazbeni paviljon koji se nalazi u zagrebačkom parku Zrinjevac će se tijekom prosinca 2023. godine pretvoriti u čarobnu pozornicu na otvorenom, a sam će Zrinjevac odjenuti svoju sjajnu blagdansku odoru i postati “Slatki Zrinjevac”. Podsjetimo, glazbeni paviljon izgrađen u prošlom stoljeću jedan je od simbola grada Zagreba. Njime često odzvanja glazba koja može razgaliti svako srce, a tako će biti i ovoga prosinca.

Glazbeni program u subotu, 2. prosinca, otvara Ante Gelo s bendom kojeg čine Iva Ajduković, Alen Đuras, Josip Palameta, Goran Kovačić, Nino Krznar i Mario Klarić). A svi će oni zajedno uvesti publiku u adventski šušur uz odličnu zabavu, obilje plesa i dobrog raspoloženja. U danima koji slijede svoje će vještine pokazati mnogi DJ-evi čijim venama teče feel good glazba. Neki od njih su DJ Ivica Premec, DJ Xxxtended, DJ Tom Saloonski, DJ Marko Bezjak a.k.a. DJ eM Bee i DJ Mental Blue.

Višestruko nagrađivani saksofonist Ivan Premelč svoj će originalni glazbeni pečat ostaviti na Zrinjevcu baš na Božić. Glazbena skupina La Papa koju čine čelo, ukulele i virtualni buban, stručnjak je za dobru zabavu. A repertoar koji sviraju pokriva praktički sve – od klasike i jazza pa do najnovijeg popa ili rocka. Posjetitelji će moći zaplesati i uz svirke uživo uz grupe Eter i Fighting Fish te Gramophonix. A u subotu, 9. prosinca, posjetiteljima će darovati cjelovečernji koncert Tatjana Matejaš Cameron poznatija pod nadimkom Tajči!

Slatki Zrinjevac tijekom prosinca 2023. godine postaje i najpopularnija adventska gastro oaza

No, to će biti i mjesto druženja i skupljanja trenutaka. A radno vrijeme adventske manifestacije Slatki Zrinjevac 2023 je od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23, a petkom od 12 do 24 sata. I dodajmo, Advent na Zrinjevcu je otvoren subotom od 10 do 24 te nedjeljom od 10 do 23 sata. A kako u sljedećim tjednima najavljuju hladno vrijeme u Zagrebu pa će šalica kuhanog vina ili topli gin sigurno dobro doći. Oni će biti posebno ukusni jer ih možete popiti iz porculanskih šalica koje su i jedan od light motiva ovog prvog “održivog adventa”. Te šalice se mogu kupiti i zadržati kao suvenir ili posuditi i vratiti. No vjerujemo da će mnoge šalice pronaći svoje nove domove.

Najslađa zagrebačka adventska šetnica okružena zaštitničkim platanama postaje dom ugostiteljima i malim obrtnicima. A oni će se potruditi uljepšati vam blagdanske trenutke. Točnije, na Zrinjevcu će biti deset obrtnika koji jedva čekaju predstaviti svoje ručno izrađene suvenire. A to su Srčeko, Go Retro, Grošek, Farbica, Sirius 4 US, Pompon, Croaticanna, Nena plišanci, Bakina čarolija i Glory. Kod njih ćete pronaći prekrasne poklone za drage osobe. Od igračaka, ručno izrađenih kuglica za bor, licitarskih srca, ručno izrađenog nakita i još mnogo toga.

Osim bajkovitog uređenja, inspirativne glazbe i suvenira “to go”, posebno kada se u večernjim satima u subotu, 2. prosinca, upale najiščekivanije lampice i označe početak Adventa u Zagrebu 2023, na Slatkom Zrinjevcu osjetit će se primamljivi mirisi delicija koje pripremaju vješti chefovi. Ponuda bi se mogla sažeti u 18 vrsta različitih kobasica iz raznih dijelova svijeta, više vrsta raznoraznih fritula, spravljenih po domaćim receptima, posebnih dimnih koktela i onih nastalih kao kreacija Filipa Lipnika i njegovog Art of Bar.

Gastro ponuda tijekom adventa na Zrinjevcu razveselit će i najzahtjevnija nepca

Feliz Navidad i Mario Mihelj čekaju vas s južnoameričkim specijalitetima i neobičnim desertom. BoogieLab Croštulica posebno je osmislio slane i slatke kroštule, a Melkiorovo slatko carstvo razveselit će i najzahtjevnija nepca fritulama i prženicama i homemade preljevima. I to sve po bakinoj recepturi. Još manji Kai koketira s bao bunsima, a Sugar Daddy nudi raskoš ručno rađenih lizaljki i makedonskog sudžuka. Polar Express priprema kreativnu ponudu kobasica uz živopisne koktele Amaretto punch, Santa’s favorite teranino i Spicy hot gin, dok je Shank ponosan na bucka bunceka i raznovrsne kobasice i fritule.

Santa’s House zasigurno će plijeniti pažnju grahosom i buncašem, a u Kaiser kobasa kućici by RougeMarin moći ćete pronaći sasvim posebnu kobasicu kakvu još nikad niste probali. Veseli pajcek ističe svoju porchettu, a Germ knedla nudi slasticu bez koje se na Adventu ne može. A kada se umorite od plesa i gastro gušta razgledajte i skulpture, dio projekta Sit&Meet.

Slatki Zrinjevac 2023 donosi i još jedno iznenađenje

U trgovačkom dijelu adventske manifestacije na Zrinjevcu gost će biti Filip Filković Philatz, umjetnik i filmski redatelj, koji predstavlja umjetnički projekt Staklenke Malog Zagreba. Ukratko, on bilježi šarm Zagreba minijaturnim prikazima gradskih znamenitosti u staklenkama. Napomenimo da je svaka od njih pravo umjetničko djelo te originalan blagdanski poklon.

Vjerujemo da ćete pronaći mnogo zanimljivosti na Zrinjevcu, selfijem zabilježiti trenutke u nekom od romantičnih zrinjevačkih kutaka ili se možda popeti u glazbeni paviljon i zagrliti cijeli svijet svojim božićnim željama. Pozivamo sve Zagrepčane i njihove goste da posjete Slatki Zrinjevac 2023 u subotu, 2. prosinca, oko 19:30 sati, kako bi svi zajedno tradicionalno popratili paljenje adventskih svjećica i tako označili službeni početak adventskog slavlja u Zagrebu. Sve dodatne informacije o ovoj adventskoj manifestaciji na Zrinjevcu doznajte na službenoj Facebook ili Instagram stranici. A što se još dešava u sklopu blagdanskoj Adventa u Zagrebu 2023 možete doznati ovdje.

VIDEO: Advent u Zagrebu 2023

Tagged