seine | ivan šćapec i dimitrij petrović | 2020.

Seine, kantautorski projekt Ivana Ščapeca, održava koncert na terasi kluba Močvara u subotu, 5. rujna 2020. godine

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey & the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend. Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banjoj Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir…).

Početkom 2017. bas gitaru u bendu preuzima Ivan Grobenski poznat po radu sa bendovima Moskau i Bubblegum. A u rujnu iste godine izlazi njihov prvi album naziva Sno Sna, koji je izdan za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Ivan Grobenski napušta grupu te Seine postaje ona duo u postavi gitara – bubanj.

Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl Nebo kojeg prati stop-motion spot u režiji Marine Uzelac. Njihov drugi album naziva 22 izašao je u svibnju 2019. te naišao na odobravanje kritike i publike. Uslijedila je regionalna promocija albuma te velika europska turneja po Francuskoj i Njemačkoj, a početkom ove godine nominirani su za nagradu IMPALA za najbolji europski nezavisni album.

Koncert u Močvari će biti njihov prvi koncert u povijesnoj 2020. godini

Uslijed apokalipse uzrokovane pandemijom koronavirusa, Ivanu i Dimitriju otkazane su sve turneje. Tako dane provode u studiju radeći na trećem albumu najavljenom za kasnu zimu. Ovo će biti njihov prvi koncert u povijesnoj 2020. godini, a slušatelji mogu očekivati stare hitove i ne-hitove, znoj i suze i da ne kažemo – krv. U svakom slučaju, dečki su se zaželjeli sviranja, a vjeruju da se i vi osjećate jednako!

Koncert grupe Seine održat će se na terasi kluba Močvara u subotu, 5. rujna 2020. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po 40 te na dan događanja na blagajni kluba po 50 kuna. Broj ulaznica je ograničen! Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Seine – Šilo

Tagged