psihomodo pop 2020

Psihomodo Pop, legende hrvatskog punk rocka, po prvi puta nastupaju klubu Medika

Legende hrvatskog punk rocka Psihomodo Pop stižu u četvrtak, 1. listopada 2020. godine u dvorište Medike na svoj prvi nastup u tom zagrebačkom klubu. Na sceni više od tri desetljeća, Psihići su jedni najdugovječnijih domaćih rockera i nesumnjivo vladari zarazne jednostavnosti na čiji spomen se potežu i njima laskajuće usporedbe s Iggy Popom & Stoogesima, Rolling Stonesima, no ponajprije Ramonesima s kojima su imali prilike i svirati na koncertima u Ljubljani i Zagrebu. Vječno zaigrani frontmen Davor Gobac zbog svoje karizmatičnosti i specifičnog smisla za humor prepoznatljiva je ikona pop kulture koju percipiraju i prihvaćaju podjednako starije i mlađe generacije.

U svojoj više od 30 godina dugoj i uspješnoj karijeri, Psihomodo Pop još ima prostora za prve – jesenska svirka u dvorištu Medike bit će njihov prvi dolazak u ovaj kultni zagrebački klub. Najavljena nepovoljna vremenska prognoza, uz činjenicu da pozornica u dvorištu Medike nema krov, primorali su organizatore na odgodu koncerta na 1. listopada (prvotno se koncert trebao održati u petak, 25. rujna 2020. godine). Nastupu će prethoditi promocija iščekivanog vinila posljednjeg albuma Digitalno nebo, Porinom već nagrađenim za Najbolji rock album te za Najbolji video broj Digitalno nebo u režiji Radislava Jovanova Gonza, “Spielberga iz Novog Zagreba”, kako ga je Gobac prozvao još davnih godina. Uz preslušavanje posebnog Blue Edition vinila, Psihići će od 19 sati u Medici potpisivati ploču, družiti se s fanovima i fotografirati, a sve u skladu s preporučenim mjerama zdravstvene zaštite.

Bogata diskografija broji im čak 11 studijskih albuma na kojima stoluju sada već evergreen hitovi nastali od 80-ih godina naovamo. S aktualnog i Porinom ovjenčanog albuma Digitalno nebo ljetos je predstavljen videospot za surf-punk singl Banana.

Broj ulaznica ograničen je na 300, a prilikom kupnje je potrebno ostaviti ime, prezime i kontakt (evidencija se čuva 14 dana od koncerta). Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 100, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 120 kuna. Pretprodajno mjesto je Dirty Old Shop (Tratinska 18 i online).

Vrata Medike se otvaraju od 19, koncert počinje u 20, a kraj je predviđen za 22 sata. Sukladno preporukama i odlukama Stožera za civilnu zaštitu na samom ulazu vodit će se pisana evidencija svih prisutnih te mjerenje temperature. Poseban naglasak stavljen je na važnost odgovornog ponašanja uz održavanje fizičke distance i preporuku nošenja maski na samom događaju.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - -