alenovo - promocija box set vinila - 2020

Promocija box seta vinila posvećenih Alenu Balenu izdanih u ograničenoj nakladi od 70 komada

U spomen na velikog ljubitelja glazbe i omiljenog radijskog urednika Alena Balena izdan je box set vinila “Alenovo” u ograničenoj nakladi od 70 komada, svaki posebno numeriran. U box setu se nalazi osam vinila domaće glazbe u izdanju Aquarius recordsa, a posljednji vinil, također imena “Alenovo”, donosi glazbu bendova na čiji je glazbeni put Alen Balen imao izravan utjecaj poput Nipplepeople, Yammat, Das Wegas…. Pozivamo vas sve na promociju ove jedinstvene glazbene poslastice koja će se održati u zagrebačkom klubu KIC u utorak, 15. rujna 2020. godine u 17 sati. Box set će se tamo moći kupiti po posebnoj promotivnoj cijeni od 500 kuna. A sva zarada od box seta ide u humanitarne svrhe u dogovoru s Alenovom obitelji.


Promociji će prisustovati i brojni prijatelji Alena Balena s radija Yammat FM, kao i glazbenici s kojima je tako lijepo i uspješno surađivao – članovi grupa Detour, Mayales, Jinx, Bastradz, Songkillers, Cubismo…, a preslušavat će se ploče iz box seta i prisjetiti se tog dobrog duha domaće glazbe koji nas je puno prerano napustio.

Alen je, pored puno drugih stvari koje je pokrenuo, usmjerio i obilježio tijekom svog intenzivnog života, bio i član najužeg tima prijatelja koji su prije 25 godina pokrenuli Aquarius records. Njegova ljubav prema klupskoj glazbi, suvremenim, uvijek najmodernijim zvukovima je snažno utisnuta u prvim izdanjima te diskografske kuće. Kasnije je moderirao i upravljao karijerama projekata koji su se i dalje isticali modernošću zvuka. Nerijetko su ih u lokalnim okvirima proglašavali avangardnim, ali su zapravo uvijek bili u suglasju s najprogresivnijim globalnim trendovima. Jer je takav baš bio Alen.

Zato je logično bilo box set s osam vinila prepunih kvalitetne domaće glazbe posvetiti upravo Alenu, a koliko je dubok njegov trag bio u glazbenom svijetu svjedoče i brojni glazbenici.

“Svatko tko je posljednjih tridesetak godina glazbom tražio put do onog zdravog hrvatskog mainstreama dobro zna tko je bio tihi heroj i predvodnik. Ta visoka ljudina bila je stroga i često nedostupna prosječnoj gradskoj ćakuli, jer imao je posla. Gradio je svjetske okvire za lokalnu scenu, povezivao je sposobne, podizao talentirane, okupljao pravovjerne… i na kraju stvorio zdrave platforme koje danas uzimamo zdravo za gotovo. Tako ispada da je i samome sebi izgradio živi spomenik pod kojim ćemo, nadam se još dugo, svi mi tražiti zaklon i inspiraciju. I dalje ne mogu vjerovati da ga je nešto zaustavilo. Hvala Alene”, rekao je Petar Beluhan iz Mayalesa.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged

2 thoughts on “Promocija box seta vinila posvećenih Alenu Balenu izdanih u ograničenoj nakladi od 70 komada

Comments are closed.