pocket palma | tvornica kulture zagreb | 16.03.2024.

Pocket palma u promovira album “III” u Tvornici kulture u subotu, 16. ožujka 2024. godine

Synth-pop trio Pocket palma krajem rujna 2023. godine objavio je svoj treći studijski album “III”. Izdanje je odmah po objavi proglašeno jednim od najistaknutijih ovogodišnjih regionalnih albuma, a na proljeće sljedeće, 2024. godine, slijedi i njegova velika koncertna promocija. Tako u subotu, 16. ožujka 2024. godine, Pocket palma stiže na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, a ulaznice su dostupne u prodaji.

“Najdraži dio objavljivanja svakog novog albuma uvijek nam je promocija istog u Tvornici kulture. Dugo nismo imali veliki koncert u Zagrebu, a uživo još uvijek nismo svirali većinu novog albuma. Naime, to smo čuvali upravo za ovu priliku”, poručuju Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek, članovi synth pop trija Pocket palma.

Za Pocket palmu album III predstavlja njihovo najodvažnije izdanje do sada. A kako i sami otkrivaju, ovom su prigodom odskočili od svega što su radili prije. “Zvuk nam je sada puno mračniji i više pop. Zapravo, vratili smo se svojim glazbenim korijenima”, poručuju dobitnici nagrade Porin, koji su s ovim izdanjem dosegnuli i vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma.

Početak njihove zajednička priče seže još u 2012. godinu

Naime, tada su Anja i Luka pokrenuli Side Project. A svoje glazbeno putovanje zaokreću preimenovanjem u Pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album Pocket palma iz 2019. godine, s kojeg su predstavili zamijećene singlove Godišnji i Ono što nam inače nedostaje, daje im snažan vjetar u leđa, da bi se zatim s albumom Atomi nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Pjesme poput Mene nema, Daleki poljupci ili Zauvijek postale su svojevrsne himne njihove generacije i oblikovale ih u omiljeno synth-pop ime regionalne scene. A s ovogodišnjim albumom III, nošenim singlovima Ne mogu biti kao oni i Četiri zida, potvrdili su svoj glazbeni status.

Tvornica kulture jedno im je od omiljenih mjesta nastupa. A publika je ostala oduševljena njihovim posljednjim koncertom u tom kultnom zagrebačkom prostoru u ožujku prošle, 2022. godine. Dvije godine kasnije vraćaju se na istu pozornicu. Ali i bogatiji za još jedan hvaljeni studijski album! “Jedva čekamo izvesti sav novi materijal uživo, ali i mnogo starih pjesama u obnovljenim aranžmanima. Nadamo se da se vidimo u što većem broju”, poručuju iz ovog benda. A što oni još rade doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Pocket palma – Ne mogu biti kao oni & More

Tagged