beverly brooks | žarka krpan - jura geci - gašper gantar | 2023.

Beverly Brooks, uzbudljiv varaždinski bend, predstavlja svoj debitantski album “Morning”

Debitantski album “Morning” uzbudljivog benda Beverly Brooks, konačno je dostupan na svim streaming servisima! Podsjetim, album je prvi put ugledao svjetlo dana na YouTubeu još 2019. godine, no zbog pandemije koronavirusa koja je svima u nekom obliku pokvarila planove, nije dobio zasluženu pozornost od šire publike. Dancing Bear i Beverly Brooks su u blagdanskom duhu darivanja odlučili ovu glazbenu poslasticu podijeliti s ljubiteljima glazbe diljem svijeta, kako bi mogli uživati u jedinstvenom zvuku ovog varaždinskog benda…

Žarka Krpan i Jura Geci su 2016. u suradnji s basistom Gašperom Gantarom krenuli sa stvaranjem autentične glazbe. A od pregršt nastalih pjesama, osam ih se našlo na albumu Morning. Snimanje albuma nije bilo samo glazbeno putovanje, već i emotivno iskustvo, zbog čega je trojac tek 2019. godine uz multiinstrumentalistu Danijela Ivankovića, snimio i objavio album na YouTubeu. “S obzirom da album Morning zbog pandemije koronavirusa nije dobio zasluženu pažnju, prostor i koncertnu promociju, sretni smo što će napokon biti dostupan na svim streaming servisima. I tako će ga moći čuti šira masa ljudi”, oduševljeno poručuju članovi benda Beverly Brooks.

Album Morning donosi glazbenu smjesu koja se ne da lako žanrovski kategorizirati. Ona obuhvaća elemente rocka, bluesa, soula, americane, indiea, popa i alternativne glazbe. No sa sigurnošću možemo reći da svih osam pjesama s lakoćom transportiraju slušatelje u glazbenu oazu. Album je oda različitostima života te obuhvaća lepezu emocija koje plamsaju u nama prolazeći etape postojanja.

Talentirana Žarka Krpan potpisuje osebujan tekst kompletnog albuma, a on je u cijelosti na engleskom jeziku

Također, ona ga je majstorski uglazbila s suosnivačem benda i gitaristom Jurom Gecijem. Za mastering je zaslužan Amerikanac Carl Saff, dok produkciju i mix potpisuje Danijel Ivanković. Danijelu se na aranžmanu pridružio Gašper Gantar, koji je tada svirao bas gitaru u bendu. Album je upotpunjen minimalističkom i sofisticiranom naslovnicom koju je pomno dizajnirao Mario Štrlek.

Nedugo nakon što su snimili album Morning kao pojačanje su im stigli basist Vjekoslav Geček i bubnjar Emir Čovran. Novonastali sastav snimio je drugi studijski album naziva Albumex, s kojeg nas je krajem ljeta očarao Island, nostalgični singl neodoljive melodije. A ostatak albuma nestrpljivo iščekujemo u nadolazećoj 2024. godini. Dodajmo i da se sredinom rujna 2023 godine Žarki, Vjeki i Juri pridružio Nikola Mikulić na bubnjevima. U ovoj finalnoj bendovskoj postavi, Beverly Brooks priprema stare i nove materijale za nadolazeće svirke te nova izdanja s jednako oduševljavajućim šarmom.

“Inspiracija za album su svakojake životne okolnosti, izazovi, nevolje, sreće, rastanci, usponi i padovi, ljubavi, prijateljstva… Zapravo, sve što nas okružuje”, govore članovi benda o inspiraciji iza pjesama s albuma Morning. I dodajmo na albumu se nalazi osam pjesama, a one su Morning, Mistress, Mr. boredrom, Sleepy heads, Boy, Melody, Ballads i Willow. Sve što vas dodatno zanima o ovom varaždinskom bendu doznajte na njihovom Facebook profilu. A sam album Morning benda Beverly Brooks možete preuzeti na streaming servisima.

VIDEO: Beverly Brooks – Island

Tagged