pocket palma - iii | 2023.

Pocket palma, synth-pop trojka koju čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek, predstavlja “III”, njihov željno iščekivani novi album!

Čekanju je došao kraj jer je željno iščekivani novi album “III” synth-pop trojke pocket palma koju čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek, napokon ugledao svjetlo dana! O albumu već tjednima bruji cijela regija, a već je u prednarudžbi prodan velik dio naklade. Naime, ovdje je riječ o do sada najodvažnijem studijskom uratku ovih novopečenih dobitnika Porina u kategoriji Najboljeg elektronskog albuma za “Atomi: Rework”.

Popularni pocketi za album III kažu da je svojevrstan povratak njihovim korijenima. “Dosta smo zvukom odskočili od svega što smo za pocket palmu radili prije. Ali zapravo, vraćamo se našim korijenima. Zvuk je puno mračniji i puno više pop. Ovaj album je ono što bi bio sljedeći album Side Projecta, da nismo odlučili pokrenuti Pocket palmu“, rekli su članovi benda Pocket palma.

Kao i na prethodnim albumima pocket palma i atomi, tako i na III prevladavaju osobni tekstovi. No, tematika je ovoga puta “manje ljubavna. Iako i dalje mnogo pričamo o odnosima s drugima, ali i odnosu s nama samima…”. Pocket palma poznata je po svojoj posvećenosti kako audio tako i vizualnom segmentu, dinamičnim live nastupima i besprijekornoj produkciji. A da bi bi sve funkcioniralo, najvažnija su odnosi unutar benda…

Spot prikazuje paradoks usamljenosti i otuđenosti modernog, urbanog života

“U pocket palmi nema pravila. Svi radimo sve, ali produkcijom i izradom aranžmana se najviše bave Anja i Luka, dok Bruno uskače s gitarskim dionicama”, poručuju pocketovci. Do sada su s albuma III objavljeni singlovi Ne mogu biti kao oni i Kolor/vrijeme stoji, a objavu albuma prati i singl Četiri zida za koji je snimljen spot koji ostavlja bez daha.

“Radnjom ovog spota htjeli smo prikazati paradoks usamljenosti i otuđenosti modernog, urbanog života. Anja, Luka i Bruno su stanovnici iste zgrade. Arhitektura njihovih stanova je gotovo ista, no svatko od njih, unutar svoja četiri zida prolazi kroz svoje probleme. A likovi, iako fizički blizu jedni drugima, emocionalno su nepovezani”, rekli su članovi benda.

“Za ovaj je spot bilo puno pripremnih radnji. A kao inspiracija za radnju su mi, između ostalog, poslužile slike Edwarda Hoppera, jednog od mojih najdražih slikara. A cijelu estetiku spota zaokružio je čarobnjak Dario Radusin koji je dočarao ulice i sobe u kojima, samo u ovom spotu, obitavaju članovi pocket palme“, rekao je redatelj Benjamin Strike.

Album se mogao poslušati u live nastupima u Tvornici kulture te u beogradskom DIM-u

Uoči objave albuma pocket palma je III predstavila na preslušavanjima u zagrebačkoj Tvornici kulture i dan kasnije u beogradskom klubu DIM. A tamo su se u velikom broju okupili njihovi obožavatelji, prijatelji, predstavnici medija i kolege glazbenici. Reakcije na album su i više nego odlične. A čemu hype, sada može saznati i ostatak publike!

Album III dostupan je  na CD-u i vinylu te svim streaming platformama. Fizička izdanja možete potražiti u Aquarius Music Shopu, svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama te online na Cedeteriji. I dodajmo, Pocket palma će nastupiti na Edge festivalu u Tvornici kulture u petak, 6. listopada 2023. godine. A u pripremi su i drugi datumi te zagrebačka koncertna promocija albuma. Više o synth-pop triu Pocket palma doznajte na njihovoj Instagram stranici.

VIDEO: Pocket palma – mene nema

Tagged