11. ljetne noći teatra exit 2020

Počinje drugi dio XI. Ljetnih noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt

Svi ljubitelji kazališta koji su propustili prvi dio Ljetnih noći jer su bili na ljetovanjima, ali i oni koji nisu propustili ovu kazališnu ljetnu manifestaciju te žele ponoviti doživljaj, moći će u drugom dijelu Ljetnih noći Teatra EXIT uživati u predstavama u prekrasnom ambijentu dvorišta Muzeja za umjetnost i obrt i krajem kolovoza te početkom rujna. U 13 dana, koliko će trajati drugi dio Ljetnih noći, održat će se čak 18 izvedbi i 9 različitih naslova, a predstave će se održavati na tri lokacije. Većina predstava izvodi se u Muzeju za umjetnost i obrt, dok se predstave “Izložak br. 49” i “Buđenje” održavaju u Studiju EXIT, a iz tehničkih razloga, u Teatru EXIT igrat će predstave Saše Anočića “GospOUdinNOUbadi” i kultni “Kauboji”.

U Ljetne noći Teatra EXIT vraća nas 25. kolovoza u 20 sati predstava Ja,tata! u izvedbi Rakana Rushaidata, a niz nastavljaju druge hit predstave poput predstava Kako misliš mene nema?! i Njuške.

Na repertoaru je i hvaljena monodrama Izložak br. 49 u izvedbi Damira Poljička koja igra isključivo na Ljetnim noćima Teatra EXIT, a prve izvedbe nakon svojih premijera imat će predstave Buđenje i Kraljevstvo Moje (za početnike).

Kraljevstvo Moje (za početnike), predstava nastala u produkciji Ludens Teatra i Teatra EXIT, koju je kritika opisala provokativnom, aktualnom i duhovitom predstavom visokih dometa (T. Kurelec), svoje prve izvedbe nakon premijere imat će 26. i 27. kolovoza u 20 sati u Muzeju za umjetnost i obrt.

Buđenje, predstava čija se premijera održala prije gotovo pola godine, preciznije 14. ožujka, postavši tako “posljednjom hrvatskom kazališnom premijerom prije korona virusa“, nastala je u produkciji Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture. Predstavu, koja ukazuje na “snažan utjecaj okoline, virtualne i stvarne, na pojedinca” (I. Tretinjak) i prikazuje “mlade poslovne ljude uhvaćene u zamku programiranog života bez poezije” (O. Vujović), prema tekstu Brada Bircha režirala je Aida Bukvić, a uloge tumače Iva Kraljević i Silvio Mumelaš. Predstava se izvodi u Studiju EXIT svaki dan od 2. do 6. rujna, kada, uz predstavu Kauboji koja se održava u Teatru EXIT, zatvara ovu vrijednu, već tradicionalnu, zagrebačku ljetnu manifestaciju.

U drugom bloku Ljetnih noći od 25. kolovoza do 6. rujna) predstave u Teatru EXIT i u Muzeju za umjetnost i obrt počinju u 20 sati, dok će se izvedbe u Studiju EXIT održati s početkom u 21 sat.

Ulaznice su dostupne online na internetskoj stranici ulaznice.hr, a od 24. kolovoza do 3. rujna i na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt. Radno vrijeme blagajne bit će od ponedjeljka do subote od 16:30 do 21 sat, a nedjeljom (samo u slučaju predstave) od 19 do 21 sat.

Od 3. do 6. rujna 2020. blagajna se iz MUO-a vraća na svoju stalnu adresu, u Ilicu 208 u Teatar EXIT, i svom regularnom radnom vremenu od utorka do subote od 16.30 do 20 te nedjeljom, također samo u slučaju predstave, od 19 do 20 sati.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -