place2go 2023 :: međunarodni sajam turizma :: arena zagreb

PLACE2GO 2023 – deseti međunarodni sajam turizma održava se u Areni Zagreb od 24. do 26. ožujka 2023. godine

Deseti međunarodni sajam turizma PLACE2GO održat će se u Areni Zagreb od petka do nedjelje, od 24. do 26. ožujka 2023. godine. Ovogodišnji sajam će predstaviti brojne domaće i međunarodne destinacije i turističke trendove. Uz domaće i regionalne izlagače, posjetitelji će dobiti priliku upoznati se s egzotičnom Malezijom i novootkrivenom destinacijom Albanijom, ali ratom pogođenom Ukrajinom. Posebna pažnja sajma PLACE2GO 2023 bit će posvećena Alžiru, koji je ujedno i zemlja partner jubilarnog izdanja.

“Nedavno smo posjetili Alžir i oduševili se tom zemljom punom iznenađenja. Prirodne ljepote poput zalaska sunca na dinama, spoj Sahare i plavog Mediterana, lokaliteti pod zaštitom UNESCO-a koji pričaju oduševljavajuće povijesne priče, svježe datulje i generalno okusi, gostoljubivost Alžiraca… Sve nas je to nagnalo da ovu predivnu zemlju predstavimo Hrvatima koji posjetom Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO mogu doživjeti saharsku pustinju i život u šatoru, jer nas upravo to, uz ručne radove, nošnje, glazbu i hranu, očekuje u Zagrebu”, rekla je Damjana Domanovac, organizatorica sajma turizma i magazina PLACE2GO.

Paneli na temu umjetne inteligencije i nautičkog turizma

Put oko svijeta u 3 dana ugostit će više od 200 izlagača iz 20-ak zemalja iz različitih područja turizma. Tako ćemo doznati novosti iz hotelijerstva, putničkih agencija, turističkih zajednica, kruzing kompanija, charter tvrtki, blogera, putopisaca, no i drugih stručnjaka. Prvi dan sajma PLACE2GO 2023 rezerviran je za poslovne posjetitelje i aktualne trendove u turizmu, a za akreditaciju se potrebno prijaviti putem istoimene PLACE2GO aplikacije.

Sveopća prisutnost umjetne inteligencije potaknula je organizatore da u panele uključe i predavanja na temu AI-ja u turizmu. A ta tehnologija posebno doprinosi personalizaciji i kastomizaciji ponude kroz analizu trendova i potrošačkih navika, dajući profesionalcima jasnu povratnu informaciju o njihovoj uslužnoj djelatnosti. I dodajmo, AI već preuzima ulogu agenata. Rezervira letove i smještaje, pametno rukuje prtljagom i mapira prostore.

Uz umjetnu inteligenciju, sajam turizma PLACE2GO posvetit će se i grani nautičkog turizma po kojoj je upravo Hrvatska najveća u svijetu. Zahvaljujući brojnim otocima i čistoći mora, Hrvatska je prepoznala svoj potencijal i osigurala najveći broj plovila na globalnoj razini. I to s ciljem produljivanja turističke sezone na Jadranu.

PLACE2GO 2023 će predstaviti i sva putovanja Andreje i Kristijana Iličića

Tijekom zadnjeg vikenda ožujka 2023. godine međunarodni sajam turizma PLACE2GO bit će okrenut ljubiteljima putovanja. Ali i onima koji će to tek postati. Običaje, okuse, nošnje, kulturu svijeta osim iz perspektive izlagača, posjetiteljima će predstaviti i panelisti tijekom vikenda.

Andrea Trgovčević Iličić, jedna od najpoznatijih domaćih travel influencerica otkrit će kako se stvorila ljubav prema putovanjima. Uz to, s publikom će podijeliti trikove kako izabrati destinaciju, rezervirati let i smještaj, ali i pripremiti se za put. U tome će joj pomoći suprug Kristijan Iličić, čovjek koji je proputovao više od 170 država svijeta.

Savjete o avionskim kartama, putopisima, snimanju najboljih fotografija i kreiranju sadržaja udijelit će čuveni Putoholičari. A Dejan Nemčić, nositelj titule Najbolji profesor na svijetu, zajedno s Ribafishom koji slovi za “najboljeg gastro blogera među profesorima, otkrit će kako se svijet interaktivno može otkrivati i iz školskih klupa.

I vaša fotografija može postati dio Međunarodnog sajma turizma PLACE2GO

Po prvi puta su organizatori ovog sajma turizma u postav odlučili uključiti i posjetitelje. A oni će od subote, 4., do petka, 24. ožujka 2023. godine, u sklopu nagradnog natječaja moći poslati svoje fotografije Hrvatske. Publika će za svoje favorite imati priliku glasati putem PLACE2GO društvenih mreža, a 20 najboljih fotografija koje će krasiti ekrane na sajmu bit će izabrane u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. I napomenimo, prve tri fotografije bit će nagrađene vrijednim nagradama!

PLACE2GO, vodeći turistički sajam u regiji, tijekom deset godina ugostio je više od 113.500 posjetitelja. Ukupno je do sada na sajmu sudjelovalo više od 700 izlagača iz 38 država, a bilo je prisutno i više od 40 sponzora. Dodajmo da je generalni sponzor ovogodišnjeg izdanja Turkish Airlines. Ulaz na sajam turizna koji se održava u Areni Zagreb je za sve posjetitelje besplatan! Više informacija o PLACE2GO-u doznajte na mrežnim stranicama na adresi place2go.org. A sve aktualnosti možete pronaći i na Facebook profilu ovog sajma.

Tagged