međunarodni dan beskućnih životinja - močvara zagreb 2020

Međunarodni dan beskućnih životinja prigodnim programom obilježava se u klubu Močvara

Na terasi zagrebačkog kluba Močvara u subotu, 15. kolovoza 2020. godine s početkom u 15 sati obilježit će se Međunarodni dan beskućnih životinja. U sklopu projekta Močvarni dnevni boravak, klub Močvara organizira novi događaj Močvarne aure kroz koji želi proširiti svijest o nekontroliranom porastu broja napuštenih životinja na svijetu te edukativnim sadržajem ovaj rastući problem približiti populaciji. Cjelodnevni program započinje u 15 sati zajedničkim kuhanjem hrane na biljnoj bazi koje će predvoditi Ana Stuparić, predsjednica udruge Avokado.

Nakon zajedničkog pripremanja hrane, u 17 sati započet će radionica Kako pravilno prići psu?, gdje će se uz asistenciju psa Tinke, najmlađima pokazati na koji način ispravno možemo pristupiti psima te kako se sigurno ponašati u njihovoj blizini. Radionicu će voditi Mariana Vidmar, voditeljica Centra za zaštitu životinja i prirode Key te certificirana bihevioristica za dobrobit životinja.

Nakon radionice, slijedi zajedničko upoznavanje i druženje sa štićenicima i volonterima udruga za zaštitu životinja gdje će sudionici imati priliku iz prve ruke saznati sve što ih zanima o volontiranju i radu sa životinjama. Osim međusobnog upoznavanja, posjetitelji će od 19 sati naučiti izgraditi vanjska skloništa za mačke od recikliranoga materijala.

Uz radionicu, u 20 sati održat će se i okrugli stol gdje će se razgovarati o napuštenim životinjama i odgovornom skrbništvu te njihovom cijepljenju, čipiranju i odgoju.

Cjelodnevni će se program zaokružiti afterpartyjem Welcome to the Jungle koji će potrajati sve do 23 sata.

Međunarodni dan beskućnih životinja pokrenula je organizacija International Society for Animal Rights 1992. godine, a obilježava se u više od 50 država svijeta na 6 kontinenata te će ovim programom njima pridružiti i Hrvatska.

Program Međunarodnog dana beskućnih životinja u Močvari

  • od 15 do 17 sati: Zajedničko kuhanje
  • od 17 do 18 sati: Radionica “Kako pravilno prići psu?”
  • od 18 do 19 sati: Upoznavanje sa štićenicima i razgovor s volonterima
  • od 19 do 20 sati: Izrada skloništa
  • od 20 do 21 sat: Okrugli stol + livestream
  • od 21 do 23 sata: afterparty Welcome to the Jungle

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Međunarodni dan beskućnih životinja prigodnim programom obilježava se u klubu Močvara

Comments are closed.