matea leko | 2024.

Matea Leko predstavlja projekt “Musical Stories” u hotelu Amadria Park Capital i to na Valentinovo, u srijedu, 14. veljače 2024. godine

Hrvatska pijanistica Matea Leko u Zagrebu nastavlja predstavljanje “Musical Stories”, vlastitog projekta kojeg je pokrenula kako bi publici približila remek djela klasične i filmske glazbe, ali i njihove autore i njihove životne priče. A drugi u nizu tih nastupa pred zagrebačkom publikom bit će na samo Valentinovo u srijedu, 14. veljače 2024. godine. I dodajmo, koncert će se održati u hotelu Amadria Park Capital u Jurišićevoj 22, a počinje u 18 sati.

Osim izvedbe Musical Stories, Matea Leko je publici pripremila i nastupe drugih poznatih umjetnika. Tako će na jednom od rijetkih zagrebačkih nastupa uz Mateu nastupiti i Aleksandra Šuklar, perkusionistica svjetskog glasa, koja za odabranu publiku priprema uzbudljiv nastup. Podsjetimo, Aleksandra je i zvijezda tima koji izvodi djela Hansa Zimmera, jednog od najvećih suvremenih kompozitora. A on je skladao glazbu za više od 150 filmova, a među njima su Oscarom nagrađeni Lion King, Dune, Posljednji samuraj, Gladijator, Pirati s Kariba

Poseban gost večeri bit će i Martin Kosovec, pobjednik showa The Voice Hrvatska. On je mladić koji je svojim izvedbama oduševio Hrvatsku, a nastupit će uz klavirsku pratnju Matee Leko. Goste valentinovskih Musical Stories očekuje i nastup vokalistice Ivane Galić i gitarista Darka Horvata. Ivana Galić je nagrađivana i svestrana vokalistica osebujnog glasa koja svojim izvedbama oduševljava publiku diljem svijeta. Neizostavan dio večeri namijenjenoj ljubavi je poezija. A svojim nastupom večer će upotpuniti glumac Janko Popović Volarić.

Nastupi Matee Leko se odvijaju u opuštenoj atmosferi…

Musical Stories su moj autorski projekt koji donosi malo drugačiji pristup najljepšim glazbenim djelima u povijesti. Snažni osjećaji vodili su i najveće kompozitore svih vremena, a nama su i danas poticaj da ljubav uvijek stavimo na prvo mjesto i zato ćemo ih se s velikom ljubavlju još jednom prisjetiti. O ljubavi i različitim oblicima ljubavi razgovarat ću s posebnom gošćom večeri i veselim se kreiranju atmosfere koja će nam svima ostati u lijepom sjećanju. Pozivam sve koji vole glazbu, ljubav i intimniju atmosferu da nam se pridruže uz još jedne Musical Stories u Zagrebu“, rekla je pijanistica Matea Leko.

Podsjetimo, Matea Leko je prvi u nizu Musical Stories u Hrvatskoj je održala u prosincu 2024. godine za vrijeme Adventa i u njenim nastupima je uživalo stotinjak gostiju koji su bili oduševljeni predstavljenim konceptom. I dodajmo, predviđeno trajanje ovog događanja je od 18 do 21 sat. A goste očekuju glazbeni nastupi, poetska izvedba i razgovor sa Ljiljanom Škrinjarić, zagrebačkom psihijatricom i psihoterapeutkinjom. A nastupi Matee Leko se odvijaju u opuštenoj atmosferi, uz ukusne zalogaje i piće po izboru… Više o ovoj pijanistici doznajte na njezinom Instagram profilu.

VIDEO: Consolation | Musical Stories by Matea Leko

Tagged