lovro pogorelić | glazbeni knap | 01.03.2024.

Lovro Pogorelić, pijanist svjetskog glasa, nastupa u koncertnoj dvorani Centra Knap u petak, 1. ožujka 2024. godine

Lovro Pogorelić nastupit će u koncertnoj dvorani Centra Knap u petak, 1. ožujka 2024. godine. A on će ovom prilikom nastupiti u sklopu programa “Glazbeni Knap”, koncert počinje u 19.30 sati, a ulaz je slobodan! Što se tiče ovog koncerta i klavirskog virtuoza koji će ga održati, jasno je da se radi o pijanistu izvjesne reputacije sa zadivljujućim muzičkim argumentima… A na koncertu ćete čuti Ludwiga van Beethovena, 33 varijacije na valcer Antona Diabellija, op. 120.

Lovro Pogorelić rođen je u Beogradu 1970. godine. On je hrvatski pijanist međunarodnoga ugleda i redoviti profesor na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. Također, on je i mlađi brat glasovitog hrvatskog pijanista Ive Pogorelića. Prvu glazbenu poduku dobio je od oca Ivana, akademskog glazbenika. A kao dvanaestogodišnjak počeo je raditi s ruskim pijanistom i pedagogom Konstantinom Boginom i već sljedeće godine održao prvi recital.

Redovito koncertira od 1987. godine i to širom svijeta, kao solist i uz orkestre. Diplomirao je glasovir 1992. godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Zvjezdane Bašić. U Parizu se od 1993. godine usavršava pod pokroviteljstvom zaklade Credit National, gdje je, uz brojne koncerte, snimio i CD s glazbom Modesta Petroviča Musorgskog i Aleksandra Skrjabina. Više o ovom slavnom glazbeniku doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Lovro Pogorelić održao koncert povodom Dana državnosti i 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Tagged