kawasaki 3p | 2024.

Kawasaki 3P se vraća na scenu velikim koncertom u Tvornici kulture u petak, 5. travnja 2024. godine!

Kawasaki 3P jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova posljednjih desetljeća vraća se nakon kratke pauze i to na glavnu pozornicu Tvornice kulture! Nastup K3P-a bit će možda i najveća glazbena vijest ovog proljeća na domaćoj i regionalnoj sceni. A svoj će veliki povratnički koncert održati u petak, 5. travnja 2024. godine, na omiljenoj zagrebačkoj pozornici.

Kawasaki 3P nije nestao! Samo se odmarao i u miru podesio mašinu da bude još moćnija i glasnija! Naši koncerti koji dolaze nisu za one sa slabim zdravstvenim stanjem. Uskoro palimo motore i spremite se za brutalan udarac K3P zvuka”, poručila je nabrijana ekipa iz benda koja se vraća na scenu još jača no prije. Ska punk rock miljenici zagrebačke publike napokon će ponovno zasvirati uživo. Osnovan 1993. godine kada je održao i svoj prvi koncert, Kawasaki 3P se kroz tri desetljeća djelovanja, rasprodanih koncertnih prostora i glazbenih nagrada prometnuo u jedan od najboljih i najvećih hrvatskih rock bendova.

Svoj su debitantski album Kawasaki 3P objavili 2003. godine. A osim publike, priznala ga je i kritika koja ga je okrunila Porinom za Najbolji album alternativne glazbe, nakon čega je uslijedila i nagrada Crni mačak za Nadu godine. Uz debitantski album i nagrade, 2003. je godinu obilježio i legendarni nastup na Dori s pjesmom Antonija. Drugi je studijski album Idu Bugari uslijedio 2009. godine. A osim još jednog Porina, ovaj put u kategoriji Albuma godine, nekoliko se tjedana zadržao i na ljestvicama najprodavanijih albuma. S drugog su se izdanja posebno izdvojili singlovi i hitovi Puta Madre, Ni Da Ni Ne te Niskarastaman

Bend je svoje iskustvo gradio sviranjem stotina koncerata po čitavoj regiji

A već nakon drugog albuma svirali su i na najvećim regionalnim festivalima, među kojima su EXIT i INmusic. Treće je studijsko izdanje Goli zbog pasa objavljeno 2015. godine, kao i dosadašnja dva za izdavačku kuću Dancing Bear, a najavljeno je singlom 3Problema. Album su tada promovirali intimnim koncertom u Malom pogonu Tvornice pred tristotinjak najvjernijih fanova. A mjesec dana kasnije uslijedio je i trijumfalni koncert u Velikom pogonu na kojemu su se pjevali stihovi sa svih triju izdanja.

Kawasakijevci su 2018. godine proslavili četvrt desetljeća postojanja dvama vrućim i nezaboravnim rođendanskim koncertima u Teatru iTD. Godinu dana kasnije objavili su i live album 25 godina Teatar &TD LIVE na kojemu je zauvijek zabilježen ovaj veliki trenutak u povijesti domaćeg rocka.

Pet godina kasnije ove rock mašine vraćaju se na pozornicu. Početak travnja 2024. godine obilježit će tako ska-punk-rock tripovi i opasni riffovi koje će Kawasaki 3P servirati zagrebačkoj publici. Snifa san glu, Puta madre, Ni da ni ne, Mate Parlov, Sjekirom u glavu, Antonija, 3Problema, Kak si pa tak… To je samo početak niza hitova kultnog benda koji će publiku na dugoiščekivanom povratničkom koncertu natjerati na neprestano skakanje i glasno pjevanje u znojnoj sinergiji s bendom! A što K3P još stvara i planira doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Kawasaki 3P – Snifa san glu & Puta madre

Tagged