komorni zbor ivan filipović 2019

Komorni zbor “Ivan Filipović” održat će svečani božićni koncert “O nata lux” u palači Hrvatskog državnog arhiva

Komorni zbor “Ivan Filipović” će u subotu, 21. prosinca 2019. godine u palači Hrvatskog državnog arhiva na Trgu Marka Marulića 21 u Zagrebu održati svečani božićni koncert “O nata lux”. Izvest će se djela Josepha Eyblera, Césara Francka, Mortena Lauridsena, Damijana Močnika, Borisa Papandopula, Ivana Josipa Skendera i drugih autora, a zboru će se pridružiti orkestar okupljen posebno za ovu priliku. Koncert počinje u 20 sati, a održat će se u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2019. Ulaz je slobodan i otvoren za javnost.

O Komornom zboru “Ivan Filipović”

Komorni zbor Ivan Filipović visoko je cijenjen hrvatski zbor. Osnovan 1998. godine u Zagrebu, broji 30-ak članova okupljenih oko jednog cilja – posvećenost savršenstvu, što je njegov zaštitni znak.

Zbor izvodi različitu zborsku literaturu od renesanse do suvremene glazbe. Do sada je ostvario nekoliko velikih oratorijskih djela, samostalno ili u suradnji s orkestrima (J. S. Bach, A. Bruckner, D. Buxtehude, A. Campra, M.-A. Charpentier, J. Haydn, G. F. Händel, W. A. Mozart, A. Vivaldi i dr.). Sudjelujući na natjecanjima u Hrvatskoj i širom svijeta (Mađarska, Italija, Njemačka, Kina, Turska i dr.) osvojio je 2 Grand Prixa i brojna zlatna odličja.

Njegova kvaliteta prepoznata je i izvan Hrvatske. Tako je Zbog ostvario niz uspješnih turneja, a posjetili su Izrael, Tajvan, Njemačku, Francusku, Bugarsku, Veliku Britaniju i Španjolsku, a u lipnju 2015. godine Zbor je nastupio u Generalnoj Skupštini UN-a u New Yorku u povodu obilježavanja 70. obljetnice osnivanja PROČITAJTE VIŠE:.

Za svoj predani rad nagrađen je prestižnom strukovnom nagradom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika Diploma Milka Trnina za 2008. godinu.

Osnivač, umjetnički ravnatelj i dirigent Zbora Ivan Filipović je Goran Jerković.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -