književnost u močvari

Književne prilike u 21. stoljeću kroz oči mladih i iskusnih autora na tribini u Močvari

Klub Močvara organizira još jednu tribinu pod nazivom Rani radovi, koja se organizira u sklopu programa Književnost u Močvari. Na ovoj će tribini gostovati autori Mira Petrović (Split), Dora Šustić (Rijeka / Prag) i Damir Karakaš (Plašćica / Zagreb), a razgovor će moderirati Robert Perišić. Tribina će se održati u ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine s početkom u 20 sati. Ulaz na program je besplatan.


Program Književnost u Močvari tribinom Rani radovi promovira mlade autore do 35 godina (ovoga su puta to Mira Petrović i Dora Šustić), a ugošćuje redovito i jednog autora sa stažom (ovoga je puta to Damir Karakaš). Rani radovi su većinom fokusirani na mlađu scenu, kao i na međugeneracijski književni dijalog.

Autori će po 10 minuta čitati svoje radove, a usput će se komentirati i književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za njihovu budućnost. S obzirom na geografsku raštrkanost samih autora, razgovorom će se šetati između Splita, Praga, Rijeke, Like, a možda čak i do Zagreba. Bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, uz velik napor da se riješe najveće enigme stvaralaštva.

O autorima

Mira Petrović rođena je 1989. u Splitu, piše prozu i poeziju, a za svoj je rad nagrađena nagradom za mlade autore Sedmica i Kritična masa 2019.

Dora Šustić rođena je 1991. u Rijeci, a završila je preddiplomski studij političkih znanosti u Ljubljani i diplomski studij scenaristike na praškoj FAMU. Također piše prozu i poeziju, a ove je godine ušla u finale nagrade Prozak za svoj prvi roman O muškarcu koji razgovara sa psima.

Damir Karakaš nagrađivan je prozaik rođen 1967. u selu Plašćica (Lika, blizu Brinja). Napisao je brojne romane i zbirke priča, a prevođen je na desetak jezika.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged