hrvatsko narodno kazalište zagreb / svibanj 2015

HNK Zagrepčanima daruje mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere

Zagrebački HNK će od ponedjeljka, 4. svibnja 2020. godine obilaziti zagrebačke kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivijih opernih arija. Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta. Projekt “HNK u vašem kvartu” realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama infozagreb.hr te na društvenim mrežama.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će ovaj puta gledajući soliste i slušajući operne arije u svom kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere poput one jedinstvene u kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati. Građani će sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera poput Don Giovannija, Seviljskog brijača i Trubadura u izvedbi solistice Opere Lane Kos i prvaka Ljubomira Puškarića.

Stoga, pozivamo građanke i građane Zagreba da pjevaju sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa. Slučajne prolaznike molimo da se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance.

PROGRAM: HNK U VAŠEM KVARTU

4. svibnja u 20 sati – Zrinjevac (glazbeni paviljon)
Lana Kos (sopran), Ljubomir Puškarić (bariton) i Nina Cossetto (klavir)

6. svibnja u 20 sati – Travno (Mamutica, plato kod KUC Travno, ulica B. Magovca 17)
Ivana Lazar (sopran), Ozren Bilušić (bas bariton) i Nina Cossetto (klavir)

9. svibnja u 20 sati – Martićeva 14 D (kod Bookse)
Valentina Fijačko Kobić (sopran), Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran) i Helena Borović (klavir)

13. svibnja u 20 sati – Vrbani (park kod shopping centra Point, Rudeška cesta 169 A)
Ivana Lazar (sopran), Davor Radić (bariton) i Vjekoslav Babić (klavir)

16. svibnja u 20 sati – Park dr. Franje Tuđmana (iza Ministarstva graditeljstva, ulica Republike Austrije 20)
Tamara Franetović Felbinger (sopran), Stjepan Franetović (tenor) i Vjekoslav Babić (klavir)


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -