forum zagrebačkih ugostitelja 2019

Forum zagrebačkih ugostitelja – sagledavanje stanja u zagrebačkom ugostiteljstvu

U zagrebačkom hotelu Esplanade održat će se Forum zagrebačkih ugostitelja, koji će osim ugostitelja okupiti i menadžere i poduzetnike iz povezanih struka, državne i gradske dužnosnike, razne dionike te sve koji znanjem mogu doprinijeti poboljšanju ponude i rješavanju problema s kojima se susreću ugostitelji.

Na Forumu, koji će se održati u srijedu, 13. studenog 2019. godine održat će se i bogati gastro program. Uz Sandru Križanec kao moderatora, okosnica ovogodišnjeg Foruma zagrebačkih ugostitelja su panel rasprave na kojima će sudjelovati brojni stručnjaci iz područja turizma, gastronomije, ekonomije i porezne regulative.

Cilj je Foruma sagledati stanje u zagrebačkom i hrvatskom ugostiteljstvu te ponuditi prijedloge za podizanje kvalitete ugostiteljske usluge i pozicioniranje Zagreba kao turističke i gastronomske destinacije.

Događanja na Forumu zagrebačkih ugostitelja

U sklopu Foruma održat će se dvije panel rasprave. Prva pod nazivom Trendovi zagrebačkog ugostiteljstva, a druga s temom Zagreb 2020 – zvijezda europske gastronomije na kojoj će se govoriti o prilikama koje se za Zagreb kao hrvatsku metropolu otvaraju sljedeće godine kada Hrvatska predsjeda Europskom unijom.

Prva panel rasprava Trendovi u ugostiteljstvu tematizirat će razvoj zagrebačke ugostiteljske djelatnosti, odnosno važnost manifestacija u Zagrebu za njegov turistički razvoj i položaj hrvatske metropole u okviru europskog turizma.

>>> PROČITAJTE VIŠE:
TAXI u Zagrebu
Zagrebački restorani

Druga panel rasprava Zagreb prijestolnica gastronomije 2020. bavit će se potencijalom grada Zagreba da se pozicionira kao središte ugostiteljske tradicije. Naime, Zagreb kao glavni grad Hrvatske koja sljedeće godine predsjeda Europskom unijom, dobio je jedinstvenu priliku da svoju bogatu gastronomsku ponudu predstavi tisućama europskih dužnosnika koji će ovdje boraviti i raditi te tako zasja kao zvijezda europske gastronomije.

Nakon panela održat će se konferencija za novinare i svečana dodjela priznanja uz sudjelovanje Tončija Glavine, državnog tajnika Ministarstva turizma, Drage Prgometa, predsjednika Gradske skupštine grada Zagreba, Dragutina Ranogajeca, predsjednika Hrvatske obrtničke komore i Franza Letice, predsjednika Udruženja ugostitelja Zagreb.

“Drago nam je da ćemo ovom prilikom okupiti veliki broj ljudi koji nam svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći da lakše poslujemo i koncentriramo se na ono u čemu smo najbolji, a to je svakako naša ugostiteljska ponuda koja će naše goste ispratiti s osmijehom na licu. Ugostiteljstvo je izuzetno važno i za turizam i cjelokupno gospodarstvo. Zapošljavamo mnoštvo ljudi i nastojimo im osigurati što bolje uvjete i primanja. Pozdravljamo odluku Vlade da nam smanji PDV na pripremu i posluživanje hrane, iako je nužno da se ta mjera provede do kraja, pa da i ugostitelji koji poslužuju isključivo pića imaju niže poreze. Radi se o čak 70 posto ugostitelja, koji bi jedino na taj način imali priliku za investicije i nova zapošljavanja, a posljedično i opstanak na tržištu”, rekao je povodom konferencije domaćin manifestacije, Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Hrvoje Šalković u svom Brewbites restoranu otkriva koliko se burger zapravo mora peći

Kruna Foruma zagrebačkih ugostitelja bit će bogati gastro program koji počinje u 13 sati. Kroz prezentaciju autohtonih jela i gastronomske ponude Grada Zagreba, posjetitelji Foruma dobit će priliku okusiti najbolje od renomiranih zagrebačkih ugostitelja. Također, ovom prigodom bit će prezentirana i vrijedna i bogata kolekcija izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana za čije prikupljanje je zaslužan Zlatko Puntijar, vlasnik hotela Puntijar.

“Kao ugostitelj koji nastavlja obiteljsku tradiciju iz pradavne 1838. godine, ponosan sam što ćemo mi zagrebački ugostitelji uskoro dobiti priliku našim gostima iz cijele Europe prezentirati što znamo i pokušati ih učiniti najboljom reklamom za našu ponudu. Potrudit ćemo se da Zagreb na europskom nebu zasja i kao gastronomska zvijezda. Stogodišnji jelovnici iz zagrebačkih restorana koje ćemo ovom prilikom pokazati javnosti, živi su spomen duge i plodne tradicije koja živi i danas, što ne znači da ne pratimo i suvremene ugostiteljske trendove”, ovom je prigodom izjavio Zlatko Puntijar, Predsjednik Ceha ugostitelja i potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -