dvorišta 2024 | gornji grad zagreb

Dvorišta 2024 | Gornjogradska ljetna manifestacija već 10 godina otvara vrata gornjogradskih palača, a ove godine traje od 12. do 23. srpnja

Već 10 godina manifestacija “Dvorišta” priča priče o Zagrebu, a ove će, 2024. godine, to raditi čak 12 dana. Točnije, od srijede, 12., do nedjelje, 23. srpnja. Tijekom tog perioda će se otvoriti vrata gornjogradskih palača koja će postati središte zabave, druženja, otkrivanja i glazbenih nastupa uživo. Zavirite i ove godine iza njihovih fasada, jer tamo vas očekuju brojna iznenađenja!

“Predivna stvar. Svaka čast onom tko se sjetio oživiti dvorišta koja su čudesna. Ovim je oživio cijeli Gornji grad. Osjećam se kao turist u vlastitom gradu”, poznati je citat koji je jedna Zagrepčanka zapisala u knjigu dojmova sad već davne 2014. godine.

“Hvala pametnim ljudima koji su zakotrljali ideju i pretvorili gornjogradska dvorišta u ljetnu senzaciju”, jedan je od medijskih napisa, koji najbolje govori o čemu je u slučaju Dvorišta riječ. I doista, Dvorišta su već 10 godina i “pravo urbano cool događanje s dušom” i “projekt kakav Zagreb još nije imao” i “prava ljetna senzacija“. Ukratko, Dvorišta su događaj koji se ne propušta!

“10 dvorišta za 10 godina” poruka je u znaku koje će se održati ovogodišnja manifestacija

No, organizatori ih još ne otkrivaju sve! Zasad neke, dobro poznate, poput atrija Muzeja grada Zagreba (Opatička 20) i Arheološkog vrta MGZ-a (Opatička 22), kao i Dvorišta Zvjezdarnice uz Popov toranj (Opatička 22). Također, s velikim veseljem najavljujemo da se u program Dvorišta vraća novoobnovljena Gimnazija Tituša Brezovačkog u prostoru nekadašnjeg Plemićkog konvikta, ove godine sa čak dvije lokacije (ulaz s Jezuitskog trga), kao i lokacija Hrvatskog instituta za povijest, također s dva prostora (u Opatičkoj 10, kao i ulazom s Radićeve ulice).

A sva ona, kao i druga koja će biti uskoro otkrivena, doista pričaju svoje unikatne, posebne, zanimljive i nesvakidašnje priče. Priče koje treba otkriti! Dvorišta su “čarolija, romantika, zabava, druženje i avantura”. Ona su “zvijezde, najzabavnija, omiljena i kultna”. I dodajmo, “daleko najbolje iskustvo u Zagrebu“. Tako barem o Dvorištima pišu mediji.

Ova gornjogradska ljetna manifestacija je namijenjena za se one od “7 do 77”!

Dvorišta su i sinonim za sjajnu glazbu, a bogatim programima kroz godine manifestacije prošli su i Matija Cvek, Antonela Đinđić, Gordana Marković, Lu Jakelić, Ivana Galić, Matej Mudrovčić, Zsa Zsa, Zdenka Kovačiček, Ansambl Antiphonus… Ali i mnogi drugi. Ukratko, Dvorišta i dalje ostaju vjerna svojemu izvornom programu i konceptu. Tako da vas u Dvorištima i ove, 2024. godine, očekuje niz sjajnih mladih pjevača i glazbenika.

Dvorišta su pritom za sve one od “7 do 77”. No zapravo, ona su za sve “od 0 do 100”. I kao i svaki puta do sada i ovogodišnja su besplatna! Dodajmo da će se dnevni programi objavljivati tek nekoliko dana unaprijed i to na službenog Facebook stranici manifestacije. A manifestacija je otvorena svakim danom od 18 do 24 sata. Ukratko, od 12. do 23. srpnja vidimo se na Gornjem gradu! Zakačite se za Dvorišta ili The Courtyards, kako se na engleskom naziva ova ljetna manifestacija.

Tagged