grupa "dalmatino" | ivo jagnjić & zdravko sunara | 2022.

Dalmatino dva puta rasprodao Lisinski! | Najavljen je i treći koncert i to u nedjelju, 27. veljače 2022. godine

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino niže zavidne uspjehe! Baš se svi njihovi albumi mogu pohvaliti statusom ”best-seller” izdanja. A svojim su prvim uspješnicama još 2001. godine pokrenuli revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi. Platinastom tiražom albuma i brojnim prestižnim priznanjima osigurali su si status pop zvijezda, dok nova stižu iz dana u dan.

Iako su iza njih velike turneje diljem svijeta, grupa Dalmatino ove će godine po prvi puta ispuniti sebi i publici veliku želju. Koncert u dvorani Lisinski, priznaju, već su dugo priželjkivali. A sada se mogu pohvaliti s dva rasprodana koncerta za koja su ulaznice planule u trenu! Na oduševljenje obožavatelja, objavljen je datum novog koncerta. Posljednji u nizu ovih zagrebačkih koncerata bit će nastup koji je najavljen za nedjelju, 27. veljače 2022. godine.

U 2022. godinu grupa je ušla sa željom da i dalje bude koncertno aktivna. Tako žele posjetiti neka mjesta gdje još nisu svirali, ali i neke dvorane koje su im želja još iz djetinjstva. Uz dva rasprodana koncerta u Velikoj dvorani Lisinski 17. i 20. veljače te novi najavljeni termin 27. veljače, Dalmatino će nastupiti i na svom prvom samostalnom koncertu u Dvorani Gripe u Splitu u četvrtak, 21. travnja 2022. godine.

Ovaj popularni bend ima pjesmaricu prepunu evergreena

“Iznimno smo sretni i ponosni i zahvalni publici na ova dva rasprodana koncerta u rekordnom roku i ponosno najavljujemo treći koncert. Nemamo riječi i hvala svima na tolikoj ljubavi. Potrudit ćemo se napraviti najbolje koncerte i sigurno nećemo razočarati”, rekao je Zdravko Sunara.

Zahvaljujući vrsnim autorskim snagama, Ivi Jagnjiću i Zdravku Sunari, pjesmarica Dalmatina prepuna je evergreena. Tu je duet s Oliverom Dragojevićem, pjesma Ditelina s čet’ri lista, ali i pjesme poput Cukar i sol, Cvit od kamena, Dajem ti rič, Dvi sestre blizanke, Lipa rič, Croatia i mnoge druge. A da su pjesme Dalmatina svevremenski hitovi najbolje pokazuje luksuzna slavljenička CD kompilacija 20 godina.

Ona je objavljena 2019. godine u nakladi diskografske kuće Dancing Bear, zahvaljujući kojoj probrani glazbeni dragulji djeluju kao da su napisani i snimljeni u jednome dahu, a ne tijekom dva desetljeća zavidne karijere ove sjajne grupe. Spomenutim hitovima na kompilaciji su se pridružila i dva nova singla – Ljubin ti ruku i Sanjaj. A oni su već pronašli svoje mjesto među najslušanijim pjesmama domaćeg radijskog etera. Više o splitskoj grupi Dalmatino doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Dalmatino – Refužo

Tagged