brain holidays | 2023.

Brain Holidays, vodeći hrvatski reggae bend, nakratko seli Zagreb u Kingston i to nastupom u Močvari u četvrtak, 18. svibnja 2023. godine

Močvara će se u četvrtak, 18. svibnja 2023. godine preseliti iz Zagreba u Kingston, kako bi se stvorila prava kulisa za nastup domaćih reggae pionira, grupe Brain Holidays! Članovi ove grupe pamte prve dane stvaranja reggae scene koja se okupljala u prostorima Močvare i bivšeg Attacka. A mnogo godina kasnije Brain Holidays se vraća u Močvaru pokazati najbolje od svog 23-godišnjeg opusa.

Dodajmo da će vas u ovom klubu koji se smjestio na obali rijeke Save prije i poslije koncerta zagrijavati Prancing D. A prije samog koncerta Brain Holidaysa i to od 20 sati moći ćete pogledati njihov dokumentarni film Bite Of Paradise. On će pokazati kako je prošlo snimanje albuma na Jamajci, a dodajmo, taj dokumentarac je osvojio nagradu na 16. DORF Festivalu za najbolji dokumentarni film.

Oni su pioniri reggae glazbe u Hrvatskoj

Osnovani su sad već daleke 2000. godine, a iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa. Album Jamaican Connection snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Zanimljivo, za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The Circle of Brethrens festivalu u Kingstonu.

Brain Holidays su se etablirali kao vodeći hrvatski reggae bend čije pjesme u probile žanrovske barijere. Tako ih se može čuti i u eteru domaćih komercijalni(ji)h radijskih postaja. Glazbu Holidaysa inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet. Live nastupi koji tjeraju na ples su jedan od najjačih aduta ovog mnogočlanog benda, a muskulfiber je zagarantiran. Više o ovom hrvatskom reggae bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Brain Holidays ft. Kandžija – Fotoshopirana

Tagged