berin tuzlić a.k.a. drumelody | 2019.

Berin Tuzlić predstavlja odabrane predloške svog stripa “Infra Devil” u Kulturnom centru Mesnička u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine

U zagrebačkom Kulturnom centru Mesnička u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine u 20 sati, u svoje strip radove i nagrađivane kratke art animirane filmove publici će izložiti i predstaviti sarajevski multimedijalni umjetnik Berin Tuzlić, a izložba cijenjenog bosanskohercegovačkog animatora, režisera i glazbenika bit će prilika i za nastup dva sarajevska sastava – Škodra i BoX. Berin Tuzlić ovim će povodom predstaviti odabrane predloške uspješnog stripa INFRA DEVIL kojeg je ove godine promovirao na Middle East Film & Comic Conu u Dubaiju i na međunarodnom festivalu stripa u Zagrebu – Crtani romani šou. I dodajmo, ulaz je slobodan.

“Kuriozitet ovih strip priča jest ideja da se na SF način ispriča i predstavi slika sadašnje realne sarajevske svakodnevice koje u drugim sredinama van Balkana zvuče kao totalna fantastika”, otkriva nam multimedijalni autor Berin Tuzlić. A za vrijeme izložbe ambijent će biti obojen zvučnim kulisama projekta dRUMELODY, a poslije projekcije kratkih art animiranih filmova na dan otvorenja bit će upriličena i svirka dva relativno nova autorska benda iz Sarajeva.

Škodra je novi autorski bend u Sarajevu. A čine ga Dražen Galić Škodra (vokal, gitare), Berin Tuzlić (bubanj) i Samir Omer (bas gitara), dok je Box electro-pop projekt kojeg čine pjevač i gitarist Mirza Golo i Tuzlić koji u ovoj priči ima ulogu perkusionista i DJ-a. Box je ovim povodom završio novi spot za pjesmu Berin čiju režiju potpisuje Irfan Avdić. A on govori o životu bosanskohercegovačke dijaspore…

Nothing could change generations that grew up controlled by the big mind?!

Tim riječima započinje strip koji, kako otkriva umjetnik, propituje realizam na Balkanu. A strip čini jedinstvenim i QR kod na naslovnici. A njegovim skeniranjem čitatelj ima mogućnost slušati ili preuzeti glazbu multimedijalnog projekta dRUMELODY. A to je projekt koji futurističkim pristupom otvara novu eru elektroničke glazbene scene!

Strip-junakinja nastala je kao lik za naslovnicu albuma Aero, a motivi su korišteni i u animiranom videospotu za pjesmu Bad Sunshine. Spomenuti album, kao i posljednji Hyperbola objavila je zagrebačka diskografska kuća Dancing Bear. Dodajmo da je Berin Tuzlić tijekom ljeta 2019. godine nastupio i na pozornici međunarodnog festivala Ultra u Splitu. A tamo je nastupao među najvećim svjetskim zvijezdama elektroničke scene!

Berin Tuzlić je glazbenik, bubnjar, autor animiranih filmova, strip crtač, kreativni direktor i kreativni tech stvaratelj. No, on je ujedno i predsjednik ASIFA BiH, svjetskog udruženje animatora, ogranak za BiH. Autor je velikog broja art animiranih filmova, glazbenih videospotova, stripova i reklama. Također, dobitnik je i više od 30 međunarodnih priznanja i nagrada. A o ovom autoru više doznajte na njegovoj mrežnoj stranici na adresi berintuzlic.ba.

VIDEO: Berin Tuzlić | Zuzi Zu

Tagged