being as an ocean | 2022.

Being as an Ocean, američki post-hardkoraši uz podršku riječkog benda MBurns, nastupaju u Močvari u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine

Ni šest dana nakon što je Slapshot zažario Močvaru, na isto mjesto stiže još malo američkog HC-a – sjajni kalifornijski post-hardkoraši Being as an Ocean po prvi puta dolaze u Hrvatsku! Koncert će se održati u nedjelju, 12. lipnja 2022. godine, a na pozornici kluba Močvara će im se pridružiti riječki metalci Mburns. Ulaznice po cijeni od 110 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i preko njihovog weba. Ukoliko koja ostane, na dan koncerta će koštati 130 kuna.

Being as an Ocean je oformljen 2011. godine pod tadašnjim imenom Vanguard. Sadašnje ime dali su si po citatu Mahatme Gandhija: “You must not lose faith in humanity. Humanity is like an ocean. If a few drops of the ocean are dirty, the ocean does not become dirty.”. Uz post-hardcore, žanrovski ih se opisuje često i kao melodic hardcore, post-rock i spoken word izvođače.

Do sada je bend izdao ukupno pet studijskih albuma

A neki od njih su se po izlasku plasirali i na Billboard Hot 100 najprodavanijih albuma u Americi. U Zagreb stižu prvi put u karijeri i to u sklopu svoje velike turneje. Dodajmo, na turneji će posjetiti i mnoge velike festivale, poput domaćoj publici bliskog Nova Rocka u Austriji! Više o ovom post hard-core bendu doznajte na njihovoj Faceook stranici.

MBurns je četveročlani bend iz Rijeke osnovan 2006. godine koji njeguje moderniji metal izričaj. Iza sebe je u tih 16 godina ostvario brojne klupske i festivalske nastupe unutar i izvan granica Hrvatske. Svoj prvi album s 14 pjesama izdali su 2011. godine, a nakon toga slijedi EP s obradama nazvan From Cover to Cover. Prije pet godina izdali su drugi album More To Life Than This, a aktualnim singlovima The Rapture i Bystander najavili su i treći album koji bi svjetlo dana trebao ugledati uskoro. O ovom žestokom bendu više doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Being As An Ocean – Dissolve | MBurns – The Rapture

Tagged