ansambl lado - 2020 - godišnji koncert

Ansambl LADO slavi 71. rođendan koncertima u HNK-u i dvorani Lisinski

Ansambl LADO i ove će godine održati svečane koncerte u svom rođendanskom mjesecu. Koncerti su na repertoaru 16. i 20. studenoga 2020. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu, a počinju u 19:30. Posljednji koncert u studenome održat će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 24. studenoga.

Umjetnici se s puno entuzijazma pripremaju za ove koncerte na kojima će predstaviti neke od najljepših i rado izvođenih koreografija i glazbenih brojeva s bogatog repertoara Ansambla LADO.


“Trebamo biti svjesni i ponositi se činjenicom da je Hrvatska svjetski fenomen prema broju zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara. Publika će moći uživati u osebujnim međimurskim popevkama, arhaičnom, starinskom ojkanju i bećarcu – jedinstvenom glazbenom izričaju Slavonije, Baranje i Srijema. Rad na proširivanju i obogaćivanju repertoara Ansambla LADO se nastavlja”, rekao je umjetnički ravnatelj Krunoslav Šokac koji je u program uvrstio i dvije praizvedbe – Zvuci s Karašice Duška Topića i Nikaj duže do Miholja, međimurske popevke u obradi Alana Kanskog.

Ulaznice za oba koncerta u HNK Zagreb mogu se po cijeni od 60, 80 i 100 kuna kupiti online i na prodajnim mjestima u sustavu Entria. Na cijenu ulaznice odobrava se i poseban rođendanski popust od 20 % koji mogu iskoristiti učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom i članovi kulturno – umjetničkih društava. Popust koji je moguće iskoristiti isključivo putem online kupovine, primjenjuje se uz kod LADO71. Ulaznice za koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nisu u slobodnoj prodaji.

Ako ne možete doći u HNK, izravan prijenos koncerta bit će na Trećem programu Hrvatske televizije

“Ladova će publika s umjetnicima Lada moći proslaviti naš 71. rođendan. Želja je Ansambla LADO, kao jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla, u ovo neizvjesno vrijeme, plesom i pjesmom pružiti našoj vjernoj publici i svim ljubiteljima tradicije radost i nadu koje izviru iz bogate hrvatske izvedbene tradicijske umjetnosti. U Hrvatsko narodno kazalište dođite na vrijeme i nosite masku na licu tijekom cijelog boravka u prostoru kazališta. Pazite na razmak od drugih posjetitelja i uživajte u godišnjem koncertu Ansambla LADO”, naglašava Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.

Spomenimo da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u rujna 2020. godine istaknuo kako su kazališne predstave, u koje spadaju i Ladove izvedbe, ocijenjene kao programi niskog rizika zaraznosti. Riječ je o programima s isključivo sjedećim mjestima koji ne uključuju interakciju i aktivni angažman publike. Također, za publiku je propisan razmak između gledatelja od jednog sjedećeg mjesta, uz obvezno nošenje maski tijekom trajanja izvedbe.

2020. godina posebno je izazovna za umjetničke institucije i pojedince koji se pokušavaju prilagoditi novonastaloj situaciji. LADO je u posljednjih sedam mjeseci, uz brojna online događanja, neprestano prilagođavao svoj program. Uveo je više vokalno – instrumentalnih koncerata u kojima su sudjelovali solisti i manji broj glazbenika te ponovno oživio projekt LADO Electro. Više informacija o Ansamblu LADO doznajte na službenim mrežnim stranicama na adresi lado.hr.

Video: Ansambl LADO – Sprevajaj me draga

Tagged