hrvatski glazbeni zavod / velika dvorana

8. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u HGZ-u

Ovogodišnje osmo izdanje Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo započinje svečanim koncertom Classic & Jazz koji će se održati u utorak, 1. listopada 2019. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan. Na koncertu će nastupiti renomirani hrvatski i inozemni glazbenici koji su ujedno i članovi ocjenjivačkih sudova natjecanja: Vladimir Krpan, David Grigorian, Goran Končar, Dario Teskera, David Gazarov, Neven Frangeš, Lela Kaplowitz, Primož Grašič, Mario Mavrin i Saša Nestorović.

Ovogodišnje glazbeno natjecanje Papandopulo posvećeno je kategorijama komornih sastava i jazz glazbenika, a otvara se prigodnim koncertom Classic & Jazz koji će biti izvrstan uvod u glazbeni tjedan koji nas očekuje u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Koncertom će se obilježiti 70. obljetnica osnivanja International Music Councila kojega je Unison – Hrvatski glazbeni savez član te Međunarodni dan glazbe kojeg je pokrenuo 1975. godine predsjednik IMC Yehudi Menuhin. Od tada se svake godine pod pokroviteljstvom UNESCO-a 1. listopada obilježava najrazličitijim glazbenim događajima dostupnim najširoj publici.

Pridružite nam se na još jednom prazniku glazbe 1. listopada u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu!

O glazbenom natjecanju Papandopulo

Natjecanje Papandopulo ove će se godine prvi put održati u “kući u kojoj stanuje glazba” – Hrvatskom glazbenom zavodu u terminu od 1. do 5. listopada 2019. godine. Natjecanje se otvara u utorak, 1. listopada, svečanim koncertom Classic & Jazz kojim će se prigodno obilježiti i UNESCO-ov Međunarodni dan glazbe.

Ovogodišnje izdanje natjecanja zaokružuje četverogodišnji ciklus u kojem su se predstavili svi solistički instrumenti te solo pjevanje, a otvoreno je za standardne komorne sastave, nestandardne komorne sastave (3 do 6 glazbenika) te jazz glazbenike.

Kako će i ovogodišnje Natjecanje Papandopulo biti otvoreno za javnost, ovim vas putem pozivamo da nam se pridružite u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih mladih hrvatskih umjetnika.

8. papandopulo - hrvatsko natjecanje mladih glazbenika

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -