samoborski fašnik 2019 / trg kralja tomislava, samobor

194. Samoborski fašnik – naša najstarija i najveća pokladne manifestacija

Točno na dan zaljubljenih, 14. veljače 2020. godine, pod geslom “Od bedaka do superjunaka”, ekipa iz Srakostripa – Princeza Sraka alias “Sraketa”, Princ Fašnik, Sudec alias Mitoman i Fiškal alias Mutiman, po 194. put proglasit će Slobodnu Fašničku Republiku u Samobor, a ključeve Grada preuzet će u 19 sati na pozornici na središnjem samoborskom Trgu kralja Tomislava, koji će ponovno biti preimenovan u Trg fašničkih velikana! Fašničke spelancije potrajat će do 25. veljače 2020. godine, a iz Turističke zajednice grada Samobora, glavnog organizatora Fašnika, najavljuju da i ove godine neće nedostajati zabave pod maskama, uz nastupe poznatih glazbenih izvođača, gostovanja karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva, kao i nastupe mjesnih odbora s tradicionalnim alegorijskim kolima.


Koncerti će se održavati na središnjoj pozornici na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, a veselo će biti i u Livadićevoj ulici, gdje će u svojim taborima biti smještene fašničke skupine iz samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti. Za najmlađe se ove godine priprema još bogatiji program pa će tako Trg Matice hrvatske biti rezerviran za najmlađe, s time da će mališani ove godine moći uživati u brojnim zanimljivim i zabavnim radionicama u prostoru male dvorane Galerije Prica, a novina je tzv. Urbana zona, koja će zaživjeti na prostoru iza samoborskog kina, gdje će se uz ritmove DJ-eva i breakdance održavati radionice izrade grafita.

Ovogodišne 194. izdanje Samoborskog fašnika dobit će i fašničku slikovnicu Maska traži lice autorice Maje Jerčić i ilustratorice Dore Ajduković, koje na edukativan i zanimljiv način djecu upoznaju sa Samoborom i njegovim znamenitostima, a tijekom Fašnika bit će besplatno podijeljena djeci. Slikovnica će, uz izložbu ilustracija te detaljan program fašničkih spelancija biti prezentirana na konferenciji za medije uoči početka 194. Samoborskog fašnika.

Najbolje maske, pojedinačne, skupne i obiteljske, i ove će godine biti nagrađene, stoga pripremite maske i dođite u Samobor, od 14. do 25. veljače 2020. godine, jer “bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!”.

194. Samoborski fašnik otvara Željko Bebek, a zatvara Jelena Rozga

Na otvorenju fašničkih spelancija, nakon preuzimanja ključeva grada, na Valentinovo, 14. veljače, publiku zabaviti glazbena legenda Željko Bebek. Dan kasnije, u subotu, 15. veljače, Slobodnom fašničkom republikom odzvanjat će klapska pjesma jer na Fašnik u Samobor ponovno dolaze Tomislav Bralić i Klapa Intrade, dok će u nedjelju, 16. veljače, pozornicu zauzeti poznati tamburaški veseljaci Slavonske lole.

Drugi fašnički vikend u Samoboru, u petak, 22. veljače, otvara jedna od naših najpoznatijih grupa – Magazin, subotu, 23. veljače, rezervirajte za majstore rock balada iz Opće opasnosti, a u nedjelju 23. veljače nastupa Tamburaški sastav Garavi. Velika završnica u utorak, 25. veljače, pripast će kraljici naše estrade Jeleni Rozgi.

Svi koncerti u petak i subotu počinju u 20 sati, u nedjelju u 17 sati, dok Jelena Rozga nastupa od 21.30, jer posljednjeg dana Samoborskog fašnika treba osuditi i spaliti Princa Fašnika za sve zlo u prošlom letu pa tek onda pjevati.

Ulaznica nema jer svi su koncerti besplatni!


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged