kaufland 2020 - briga o okolišu

Trgovački lanac Kaufland u svojim trgovinama ukinuo prodaju laganih plastičnih vrećica

S novom godinom, trgovački lanac Kaufland u svim svojim trgovinama ukinuo je prodaju laganih plastičnih vrećica. Podsjetimo, prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu lagane plastične vrećice su plastične vrećice za nošenje s debljinom stjenke manjom od 50 mikrona, a u Kauflandu su se takve vrećice mogle kupiti na blagajnama. S ciljem smanjenja plastike u okolišu, Kaufland je kao prvi trgovački lanac ovu odluku donio još u studenom prošle godine te se ona i provodi od 1. siječnja 2020., a kupci će na blagajnama moći birati između alternativnih varijanti poput papirnatih ili platnenih vrećica.


Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska također će s 1. siječnje 2020. iz prodaje povući jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima poput proizvoda od papira, drva, šećerne trske i dr.

“Kaufland je već dugi niz godina aktivno uključen u brigu za okoliš, a u fokusu nam je upravo redukcija plastike te uvođenje održivih rješenja, a sve kako bismo doprinijeli čišćem i zdravijem planetu. Jako nam je drago što je trud koji ulažemo prepoznalo i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike čija nam je podrška jako bitna”, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged