pero savanović - kaufland - neviđena svježina - 2022.

Trgovački lanac Kaufland predstavio novu kampanju “Neviđeno svježe”

Jedna od najvećih snaga trgovačkog lanca Kaufland je svježina asortimana voća, povrća, mliječnih i pekarskih proizvoda, svježeg mesa i ribe. A tu “beskompromisnu svježinu svojih proizvoda” ovaj maloprodajni lanac predstavlja u kampanji “Neviđeno svježe”. U praksi to znači da čak ako te proizvode odaberete u potpunom mraku, oni će biti uvijek jednako svježi. Zato ponosno nose oznaku “Obećanje svježine – Kaufland kvaliteta”.


“2022. godine odlučili smo odmaknuti se od prethodnih kampanja. Naime, kupcima smo ponudili kupnju svježih namirnica u potpunom mraku. A oni su nam to i potvrdili – svježinom naših proizvoda bili su više nego zadovoljni, bez obzira na to što su ih birali bez da su ih mogli vidjeti. O svježini proizvoda vodimo posebnu brigu i u svim koracima opskrbnog lanca, kao i na samim policama. Želimo da kupci budu sigurni u apsolutnu svježinu proizvoda koje kupuju”, rekao je Daniel Šturm, član uprave za Nabavu i marketing Kauflanda.

Povodom predstavljanja kampanje Kaufland je uzvanike iznenadio događajem u potpunom mraku

U zatamnjenom prostoru jednog restorana, uzvanici su imali jedinstveno iskustvo kušanja tri slijeda gastronomskih specijaliteta bez osjetila vida, oslanjajući se na okus, njuh i dodir. Jedinstveni gastronomski doživljaj tako je uzvanicima predstavio pravi izazov u prepoznavanju aroma i teksture hrane. Slijedovi u mraku pripremljeni su isključivo namirnicama iz asortimana Kauflanda, a pripremao ih je njihov novi ambasador, chef Pero Savanović. A on i sam namirnice uvijek bira po ključu svježine i sezonalnosti. Kako sam kaže, “one tada daju svoj maksimum i u organoleptičkom i nutritivnom smislu”.

“Za ova tri slijeda u mraku vodio sam se idejom odabira namirnica koje imaju posebnu osobnost. One imaju neki upečatljiv statement kako bih dodatno potaknuo sva čula . od okusa, mirisa, teksture… Srećom, u Kauflandu mogu uvijek pronaći sve što je za to potrebno. Od domaćih i lokalnih proizvoda do onih egzotičnijih kada planiram malo pomaknuti menu nečim neuobičajenim. Kuhanje je kreativan proces. Zato je bitno, uz svježe i kvalitetne namirnice, dopustiti si kreative i mašte”, rekao je Pero Savanović.

Uzvanike je kroz nezaboravan doživljaj vodila Ivana Mišerić, a među gostima su se našle i Jelena Marinović i Matea Miljan Rafaj, a za glazbenu poslasticu bili su zaduženi pjevačica Sabrina Hebiri uz pratnju Vinka Mihića na perkusijama te Frana Šokića na klaviru. A više o Kauflandovoj akciji Neviđeno svježe više doznajte na mrežnim stranicama na adresi kaufland.hr.

Tagged