easyoil - duje roje - powerup challenge 2020

Startup EazyOil je pobjednik “PowerUp! Challengea” u Hrvatskoj i ide u Krakov!

Na državnoj završnici EIT InnoEnergy PowerUp! Challengea, koja je 21. svibnja 2020. godine održana online, EazyOil je proglašen EIT InnoEnergy Startupom godine u Hrvatskoj. EazyOil je automatski sustav naplate za benzinske postaje koji radi preko očitanja registracijske oznake vozila. Članovi ovogodišnjeg stručnog žirija bili su Damir Sabol, investitor i serijski poduzetnik, Luka Abrus, suosnivač i direktor tvrtke Five, Vedran Blagus, investicijski menadžer u fondu South Central Ventures i Michał Bajd, predstavnik InnoEnergya.

“Prijavili smo se na ovo natjecanje da naoštrimo svoje vještine prezentiranja u suradnji s kvalitetnim mentorima. Nakon osvajanja prvog mjesta mogu samo reći hvala svim mentorima koji su nas dobro pripremili zadnja dva dana. Ostali start-upovi su isto bili odlični i želim im puno uspjeha u budućnosti. I veliki poziv svima da skinu aplikaciju EazyOil i isprobaju lagodno točenje goriva”, rekao je Duje Roje, predstavnik tima EazyOil.

EazyOil, odabrani hrvatski predstavnik PowerUp! 2020 predstavit će se na međunarodnom velikom finalu u lipnju gdje će se natjecati za vrijedne novčane nagrade od 5.000, 10.000 ili 5o.000 eura, dok će najboljem biti ponuđena i dodatna investicija EIT InnoEnergya te nagrade partnera poput Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.

Nagradu publike osvojio je startup eAgrar kojeg je predstavljao Slaven Damjanović

eAgrar je sustav koji omogućuje praćenje stanja poljoprivrednih usjeva temeljeno na IoT uređajima i naprednoj obradi podataka.

Zahvaljujući eAgraru poljoprivrednici mogu “mirno spavati” jer im on dojavljuje informacije o mogućoj pojavi bolesti, mraza ili potrebi za navodnjavanjem.

O natjecanju EIT InnoEnergy

Natjecanje organizira EIT InnoEnergy u 24 zemlje srednje i istočne Europe već šestu godinu za redom, a ove godine se prijavilo ukupno 425 tvrtki u ranoj fazi razvoja. Hrvatski partner natjecanja je Invento Capital Partners koji je za hrvatske natjecatelje organizirao državno finale te im otvorio direktan put do europskih investitora. U Hrvatskoj je ove godine na finalu sudjelovalo šest odabranih startupova s iznimno inovativnim i zanimljivim projektima.

“Ovo je šesto izdanje PowerUp! Challengea koje organiziramo i po prvi put online. Zajedno s EIT InnoEnergyem smo pokrenuli novu platformu za komunikaciju koja će nam u budućnosti omogućiti podršku mladim poduzetnicima bez obzira gdje su. PowerUp! Challenge je izvrsna prilika za hrvatske startupove koji se žele predstaviti investitorima, a dobar primjer je i naš prošlogodišnji pobjednik hrvatskog finala AMPNet koji je osigurao investiciju od 150.000 eura. Čestitam svima koji su sudjelovali na PowerUp!2020, a ovogodišnjim pobjednicima također želim puno uspjeha s investitorima”, rekao je Dalibor Marijanović, osnivač Invento Capital Partners, hrvatskog EIT InnoEnergy HUB-a.

Finalu natjecanja su prethodile PowerUp Bootcamp online radionice na kojima su timovima održane edukacije o razradi i unaprjeđenju poslovnog modela, intelektualnom vlasništvu te vještinama predstavljanja, a sudionici su dobili i korisne informacije o mogućnostima financiranja i suradnje na međunarodnom tržištu kroz Europsku poduzetničku mrežu i druge programe HAMAG-BICRO-a a koji je partner natjecanja.

“HAMAG-BICRO je središnja agencija za potporu poslovnom razvoju malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Kroz naše programe i aktivnosti pružamo potporu poduzetnicima u svim fazama poslovnog procesa, od istraživanja i razvoja, komercijalizacije pa do internacionalizacije poslovanja. InnoEnergy PowerUp događaj financiramo i podupiremo kroz projekt Europska poduzetnička mreža već nekoliko godina jer na taj način dajemo konkretnu podršku razvoju novih inovativnih ideja i rješenje iz područja obnovljive energije, pametnih tehnologija i mobilnosti”, rekao je Mate Kovač, v. d. ravnatelj Sektora za razvoj i podršku korisnicima.

Odluka o vremenu i mjestu održavanja međunarodnog velikog finala PowerUp Challengea bit će donesena u narednim tjednima, ovisno o statusu vladinih ograničenja događaja u regiji. Više informacija o natjecanju možete pronaći na web stranici powerup.innoenergy.com.

O EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy je inovacijski pokretač za održivu energiju u Europi koji podržava i ulaže u inovacije u svakoj fazi njihovog razvoja – od učionice do krajnjeg kupca. Sa svojom mrežom partnera gradi veze diljem Europe, okupljajući inovatore i industriju, diplomante i poslodavce, istraživače i poduzetnike, poduzeća i tržišta.

Djeluju u tri bitna područja inovacijskog miksa:

  • Obrazovanje – kako bi pomogli u stvaranju informirane i ambiciozne radne snage koja razumije zahtjeve održivosti i potrebe industrije.
  • Inovacijski projekti – koji okupljaju ideje, izumitelje i industriju kako bi stvorili komercijalno atraktivne tehnologije koje donose stvarne rezultate kupcima.
  • Pružaju usluge pomoći osmišljavanje poslovanja za podršku poduzetnicima i startup tvrtkama koje svojim inovativnim ponudama proširuju europski energetski ekosustav.

Spajanje ovih disciplina maksimizira njihov utjecaj, ubrzava razvoj rješenja koja su spremna za tržište i stvara plodno okruženje u kojem se mogu prodati inovativni rezultati rada.

EIT InnoEnergy je osnovan 2010. godine, a podržava ga Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT).

eagrar - slaven damjanović - powerup challenge 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -