planetsport - stipe pletikosa i joško jeličić - 2018.

PlanetSport prenosi utakmice Lige prvaka najsuvremenijom digitalnom tehnologijom

Na specijaliziranim sportskim programima PlanetSport kreće emitiranje utakmica posljednje kvalifikacijske runde Lige prvaka, najgledanijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. UEFA Liga prvaka će se iduće tri godine moći pratiti uživo na Vip i B.net TV platformama u HD kvaliteti. Uživanje u spektakularnim duelima najvećih europskih nogometnih klubova bit će obogaćeno potpuno novim iskustvom gledanja televizije u digitalnom dobu.

Utakmice će iz studija PlanetSporta komentirati i analizirati stručni komentatori uz pomoć VR i AR tehnologije. Komentatore predvodi legendarni nogometni dvojac – Joško Jeličić i Stipe Pletikosa. “Kako su prvi put promijenjeni termini odigravanja nogometnih utakmica – igraju se u 18.55 i 21 sati – uživanje u Ligi prvaka trajat će duže od 5 sati po večeri. Tako da će ovo druženje uz zanimljive goste, uz jedno sasvim novo, digitalno iskustvo gledanja, učiniti ovu Ligu prvaka nezaboravnom”, rekaoje Saša Sušec, član tima Vipneta koji je radio na projektu Lige prvaka.


“Na Vip-u i B.net TV-u emitiraju se novi PlanetSport programi. Na njima ćemo u iduće tri sezone uživo gledati utakmice nogometne Lige prvaka uz vrhunske komentatore. Analizirat ćemo utakmice iz najsuvremenijeg TV studija u regiji koji koristi tehnologiju virtualne i proširene realnosti. Sve kako bi gledateljima na najbolji mogući način dočarali ključne momente iz utakmica”, dodao je Sušec.

Poklon za sve korisnike Vip i B.net TV-a – odlučujući Dinamov susret za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka

“Kako bi svim svojim korisnicima demonstrirao potpuno novo iskustvo gledanja elitnog klupskog nogometnog natjecanja na PlanetSport kanalima, Vipnet svojim korisnicima poklanja praćenje uzvratne utakmice zagrebačkog Dinama u 4. pretkolu Lige prvaka”, rekao je Lordan Kondić, direktor marketinga Vipneta.

Susret protiv švicarskog prvaka Young Boysa na rasporedu je u utorak, 28. kolovoza 2018. godine. Svi korisnici Vip i B.net TV-a ovu će poslasticu moći besplatno pratiti na PlanetSport kanalu! Dodajmo da se ovaj kanal nalazi u sklopu Osnovnog paketa.

Najsuvremeniji TV studio u regiji

PlanetSport studio je najsuvremeniji virtualni studio u regiji. Zanimljivo, ima tri paralelne kompjuterske stanice za 3D procesiranje u realnom vremenu (VizRT). Također, virtualni studio PlanetSporta prvi koristi kompjuterske kamere bez kamermana i kran proizvođača tvrtke Stype CS iz Hrvatske.

Osim toga, prvi u regiji koristi najnoviji video mikser s neograničenim kapacitetom layera proizvođača EVS DyVi. Dok tehnologija produkcije IP SMPTE 2022 omogućava vrhunsku kvalitetu slike u 4K rezoluciji.

Liga prvaka na kanalu PlanetSport do 2021. godine

Vipnet je, osim tekuće sezone, prava otkupio i za sezone 2019/2020 i 2020/2021. Riječ je o 120 utakmica uživo koje će tijekom sezone emitirati u HD kvaliteti preko Vipnetove vlastite optičke mreže koja je dostupna u više od 480 tisuća kućanstava u Hrvatskoj.

U okviru ugovora, Vipnet je otkupio prava na arhivske utakmice Lige prvaka i nositelj je prava i za otprilike 200 sati dodatnog sadržaja Lige prvaka poput sažetaka, magazina i sl. Osim toga, susreti Lige prvaka dostupni su u HD kvaliteti na Vip satelitskoj televiziji te na IPTV-u, odnosno na bakrenoj infrastrukturi. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi planetsport.a1.hr.

Tagged