nikica škunca - in2 - 2020

Nikica Škunca preuzima poziciju predsjednika Uprave IN2 grupe, na koju dolazi s Nove TV

Početkom veljače 2020. godine Nikica Škunca preuzima poziciju predsjednika Uprave IN2 grupe. Uz poziciju u Nadzornom odboru IN2, dosadašnja predsjednica Uprave Katarina Šiber Makar preuzima i poziciju “Senior Vice President for Business Development” u tvrtki Aquila Software, matičnoj tvrtki IN2 grupe, članici grupe kanadske kompanije Constellation Software Inc. Nikica Škunca dolazi u IN2 s Nove TV, gdje je posljednjih desetak godina bio na poziciji direktora poslovne jedinice interneta i novih medija. Škunca je svoju poslovnu karijeru započeo u Hrvatskom telekomu. U toj tvrtci je bio na raznim pozicijama, a u njoj je proveo više od 10 godina. Bavio se razvojem proizvoda te predvodio timove i odjele istraživanja i razvoja ICT poslovanja.


Dvadeset godina na vodećim pozicijama u ovim dvjema tvrtkama donijelo mu je veliko iskustvo u poslovima upravljanja i strateškog planiranja. Također, bavio se ulaganjima, razvoje timova, poslovnom transformacijom, razvoje proizvoda i softvera, projektnog upravljanja te marketinga.

“Obzirom na to da se moje obrazovanje i velik dio karijere vežu uz IT industriju, osobito me veseli prilika pridružiti se IN2 grupi. A to je tvrtka koja je regionalni lider u razvoju softvera i digitalnih rješenja. Vjerujem da iskustvo i znanje koje donosim može značajno doprinijeti daljnjem rastu i razvoju kompanije”, rekao je Nikica Škunca.

Nikica Škunca zamjenjuje Katarinu Šiber Makar

Dosadašnja predsjednica Uprave Katarina Šiber Makar preuzima globalnu poziciju Senior Vice President for Business Development u tvrtci Aquila Softwarea. Ona će preuzeti poslove akvizicije, internacionalizacije poslovanja te ulazak u nove poslovne segmente. Također, bit će i na funkciji članice Nadzornog odbora IN2 grupe. Prije nego je preuzela upravljanje u IN2 grupi bila je članica Uprave ove kompanije, a ranije je iskustvo gradila u različitim industrijama, od farmaceutike do telekomunikacija, vodeći timove u Hrvatskoj, Europi i SAD-u.

Nikica Škunca je pravi izbor za daljnju fazu rasta i razvoja kompanije. Sigurna sam da će s velikim žarom i uspješno nastaviti ostvarivanje planova koje smo zacrtali u srednjem i duljem roku te donijeti novu snagu i svježu perspektivu našem poslovanju i našem timu. Veselim se svom nastavku rada uz IN2, ali i novim, globalnim izazovima”, rekla je Katarina Šiber Makar.

O tehnološkoj tvrtci IN2 grupa

S više od 28 godina iskustva, globalnim poslovanjem te preko 300 zadovoljnih klijenata, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima.

IN2 grupa dio je Constellation Software Inc. Ta tehnološka tvrtka osnovana je 1995. godine i djeluje u više od 100 država svijeta. Također, surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 različitih vertikala u javnom i privatnom sektoru. Više o ovoj IT tvrtci doznajte na mrežnim stranicama na adresi in2.hr.

Tagged